Nieuws Kempen ’t Ligt Daar: twintigers waagden de sprong in crisistijd

’t Ligt Daar: twintigers waagden de sprong in crisistijd

Foto: Facebook

’t Ligt Daar: twintigers waagden de sprong in crisistijd

’t Ligt Daar is Lichtaart heeft twee nieuwe uitbaters. Nochtans zijn deze twintigers bekende gezichten voor de vaste klanten van de horecazaak. In volle coronacrisis besloot dit jonge koppel, Melissa Franken en Ricco Scheltjens, de zaak over te nemen. De twee leerden elkaar hier kennen als jobstudent, en intussen zijn ze als koppel eigenaar van ’t Ligt Daar.

“Ricco en ik hebben de zaak vorig jaar, half maart, overgenomen. Die bewuste vrijdag in maart moest alles dicht gaan, en wij kregen de dinsdag die volgde de sleutel van onze eigen zaak. Een zaak die gesloten was, nota bene”, vertelt Melissa. Ze hadden de tijd om de zaak van een likje verf te voorzien en andere verlichting te hangen. “Maar verder was het een goede zaak, dus we behielden het concept.”

Gastropub

De twee kenden ’t Ligt Daar dan ook door een door. “We zijn hier alle twee beginnen werken als we 15 waren. We hebben elkaar hier ook leren kennen. Ricco is kok van opleiding. Na zijn school werkte hij even in in Den Eyck in Kasterlee. Sinds 2 jaar is hij hier de vaste kok.”

Melissa doet de zaal. “Een groot deel zijn vaste klanten, en echt ook mensen uit de buurt. Maar hier komt jong en oud over de vloer. We hebben dan ook voor ieder wat wils. Als je onze zaak in een term moet omvatten, dan zal het ‘gastropub’ zijn: zoals een eetcafé, maar met goede suggesties.”

Groot terras

“Een mens moet soms springen in het leven”, zegt Melissa. “Het is een stevige investering voor jonge mensen, maar de zaak is altijd onze passie geweest. Sinds ons 15de hebben we elk weekend hier samen gestaan, en het was nu of nooit.” Ricco stond op het punt om ergens anders te gaan werken. “Tegen mijn broer – die hier ook werkte – zei de vorige eigenaar dat hij het zo spijtig vond, omdat hij in ons de ideale overnemers zag. Hij had wel aangegeven dat hij ooit wel zou stoppen, maar die plannen waren nog niet concreet. Maar toen zijn we toch in gesprek gegaan.”

Volgens Melissa is de heropening al heel goed geweest. “We hebben een heel groot terras, dat geluk hebben we. In deze tijden klaagt iedereen wel eens, maar al bij al, ça va nog.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer