Nieuws Kempen Taxandria Copper Nitro is Kempens bier met stikstof

Taxandria Copper Nitro is Kempens bier met stikstof

Michaël Cordie en Steff Hesbeens van Taxandria

Taxandria Copper Nitro is Kempens bier met stikstof

TURNHOUT – Brouwerij Taxandria pakt deze zomer uit met een nieuw bier, of beter een innovatieve variant op een bestaand bier. De Taxandria Copper Nitro is gemaakt op basis van stikstof, in de plaats van koolzuur. Om ervan te kunnen proeven, is het nog wel even wachten. “De eerste maand is het nieuwe bier alleen bij de horeca verkrijgbaar, dus moeten eerst de cafés weer open gaan.”

Sinds begin 2017 brengen Kempenaars Michaël Cordie & Steff Hesbeens bieren uit onder de naam Taxandria. Elk jaar ontwikkelen ze een nieuw bier. Deze keer is dat met wel heel unieke toevoeging: stikstof, of anders gezegd: nitro. “In het buitenland wordt deze techniek al langer gebruikt, weet Michaël Cordie. “Denk maar aan Guinness. Maar in België zie je deze techniek nog maar amper. Wij hebben de techniek toegepast op onze amberkleurige Taxandria Copper Roast. Het voordeel van stikstof in de plaats van koolzuur is dat het bier beter zijn smaak en aroma’s bijhoudt dankzij de dikkere schuimkraag. Die schuimkraag geeft ook meer textuur en volmondigheid aan het bier, terwijl het ook vlotter doordrinkt dan koolzuurhoudend bier.”Horeca steunen

Het brouwersduo wil natuurlijk interesse wekken bij de lokale bierliefhebber, maar heeft zich ook tot doel gesteld om de horeca te steunen. Daarom is het bier de eerste maand alleen beschikbaar voor de lokale horeca. Wie het nieuwe bier wil proeven, moet er dus voor op café, of restaurant … wanneer dat weer kan. “Dit hebben we bewust gekozen om onze grootste klanten, toch vooral horecazaken, een hart onder de riem te steken”, zegt Michaël Cordie. “Laat dit een extra motivatie zijn om mensen op een bepaald moment terug richting hun favoriete café of restaurant te krijgen. Uiteraard met respect voor de geadviseerde voorschriften.”

De 3 reeds bestaande Taxandriabieren zijn wel gewoon te verkrijgen bij de drankenhandel of via de website van Taxandria

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.