Nieuws Kempen Technologische kruisbestuiving tussen onderwijs en bedrijven

Technologische kruisbestuiving tussen onderwijs en bedrijven

Technologische kruisbestuiving tussen onderwijs en bedrijven

Op woensdag 15 september vond er een unieke kruisbestuiving plaats tussen 17 Antwerpse scholen, bedrijven, sectoren en andere onderwijsactoren. RTC Antwerpen – met een zetel bij BEMT in Geel – zet samen met het loopbaanfonds van de metaal- & technologische industrie mtech+Antwerpen via het project ‘Bring Innovation To Life!’ in op de professionalisering van leraren rond innovatieve technologieën.

In Mortsel vond het launchevent van de nieuwe editie plaats. “Dit jaar zal de focus liggen op het overkoepelend thema ‘de haven’”, zegt Jurgen Hus, coördinator RTC Antwerpen. “Daarbij worden leraren en leerlingen gemotiveerd om aan de slag te gaan met innovatieve thema’s als 3D-printing, alternatieve energiebronnen zoals waterstof, Internet of Things, PLC en projectmanagement.”

Goedele Hufkens, manager van het loopbaanfonds van de metaal- & technolgischeindustrie mtech+ Antwerpen, getuigt van de meerwaarde van dit concept: “Als loopbaanfonds vinden wij het belangrijk om mee te investeren in het onderwijs. ‘Bring Innovation To Life!’ is een project waar leerlingen maar ook leerkrachten in contact komen met nieuwe technologieën en net dat vinden wij als sector heel belangrijk.”

Volgens Jurgen Hus kunnen scholen zelf kiezen aan welk deel van het project ze deelnemen, gebaseerd op de beginsituatie van hun leerlingen en de specifieke schoolcontext. “Zo kunnen leerlingen uit verschillende opleidingen deelnemen aan één overkoepelend traject met ondersteuning op hun maat; dat is uniek. Door de samenwerking met bedrijven, sectoren en onderwijspartners liggen er voor de scholen en leerlingen grote kansen in de deelname omdat ze hierdoor in aanraking komen met reële technologieën vanuit de arbeidsmarkt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.