Nieuws Kempen Tekst op smartphone zegt direct wat er loos is

Tekst op smartphone zegt direct wat er loos is

Tekst op smartphone zegt direct wat er loos is

busSaPBusSaP uit Geel, gespecialiseerd in digitale beveiligingssystemen, heeft zopas een bijzonder project afgerond in de zorginstelling Monnikenheide in Zoersel. Wanneer er wat mis is met een bewoner of een technische installatie, wordt onmiddellijk een geschreven boodschap uitgestuurd naar de smartphone van de verpleegkundige zodat die direct kan reageren. Voor het systeem zijn polsbandjes, drukknoppen en sensoren geïnstalleerd.

BusSaP is een kleine speler, maar dat maakt dat ze technologische hoogstandjes op maat kunnen leveren. De SmartPush is een eigen softwareontwikkeling die nu zijn toepassing kreeg in de zorgsector. “Een concreet voorbeeld”, zegt zaakvoerder Stefan Van Waelderen. “Jan verlaat ’s nachts zijn kamer maar dan wordt hij gedetecteerd via een sensor aan de deur. Onmiddellijk wordt een bericht verstuurd naar de smartphone van de verpleegkundige die dan kan lezen wat er gaande is en meteen ter plaatse gaan.”

Cameralink
Enkele bewoners kregen een polsbandje met een drukknop om zelf alarm te kunnen slaan via een tekstboodschap. Andere kamers werden dan weer uitgerust met een drukknop op bijvoorbeeld het toilet en andere kritische plaatsen. Maar het systeem waarschuwt evenzeer wanneer er ergens een technisch defect. “Op dit moment zijn er een 25-tal type alarmen”, zegt Van Waelderen. “Een volgende stap is de koppeling aan camerabeelden. Wanneer er ergens een probleem is, wordt een link meegestuurd van een camera in de buurt zodat de bewaking meteen kan zien wat er aan de hand is.”

In een tweede fase komt er in Monnikenheide een 10-tal detectoren extra. De SmartPush werkt zowel binnen als buiten, via wifi en via het datanetwerk. BusSaP wil het platform ook uitrollen naar andere sectoren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer