Nieuws Kempen Terra Energy maakt Corda Campus bijzonder energiezuinig

Terra Energy maakt Corda Campus bijzonder energiezuinig

Terra Energy maakt Corda Campus bijzonder energiezuinig

corda campusCorda Campus, het bedrijvenpark op de vroegere Philips-terreinen in Hasselt, bespaart gigantisch op zijn energiefactuur dankzij de geothermische energiecentrale die Terra Energy uit Geel er plaatste. “De totale investering bedraagt 450.000 euro en de meerinvestering van 300.000 euro in duurzame energie is in zes jaar terugverdiend”, rekende Hans Hoes, managing director van Terra Energy.

Het project werd begin 2015 opgestart en recent opgeleverd. De energiezuinige centrale die het Kempense bedrijf er bouwde, zorgt voor de volledige verwarming en koeling van het gebouw. “Door de investering halveert de energiefactuur voor verwarming en bespaart de opdrachtgever zelfs 80% op de energie die nodig is om te koelen”, zegt Hoes. “We gebruiken er het grondwater op een diepte van zo’n 70 meter. In totaal boorden we zes putten. We hebben drie koude putten waar het water 6 tot 8 graden is en drie warme putten met water van 15 tot 18 graden. Afhankelijk van het seizoen pompen we water van de ene naar de andere putten en gebruiken het om te verwarmen of te koelen.” Terra Energy zorgde voor het ontwerp van de plannen en voerde de bouw uit samen met partners, onder meer met Smet Boring uit Dessel voor het boren van de putten.

Mooie referenties in de Kempen
Terra Energy startte als een spin-off van Vito in Mol en specialiseert zich in geothermische energietoepassingen voor de industrie, woning- en kantoorbouw. Bij het bedrijf werken vijf mensen. Ze realiseerden de voorbije jaren enkele opvallende projecten in de zorgsector zoals de ziekenhuizen van Herentals en Turnhout en rusthuizen in Meerhout en Mol. Ook de nieuwbouw van IOK in Geel en het Technologiehuis in Geel werden door Terra Energy met een energie-installatie uitgerust.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer