Nieuws Kempen The Box Turnhout hoopt op eerste jaar helemaal volzet

The Box Turnhout hoopt op eerste jaar helemaal volzet

The Box Turnhout hoopt op eerste jaar helemaal volzet

The Box in Turnhout bestaat 4 jaar, en is intussen een vaste waarde geworden in het Turnhoutse straatbeeld. “Onze klanten kennen het concept, en komen regelmatig eens een kijkje nemen omdat ze weten dat er vaak wissels zijn. Dat maakt dat The Box voor starters een goede manier is om hun concept uit te testen.” De afgelopen jaren kende The Box een bezettingsgraad van 70 à 80%, maar voor dit jaar is het concept al zo goed als volzet.

 

“The Box doet mensen ook doorstarten”, zegt Elisabeth Cox, consulent Ondernemen en Werk van Stad Turnhout. “Zo trekken we mensen aan die een webshop doen, en twijfelen om een fysieke winkel uit te baten.” De gebruiker kan tijdens een testperiode ervaren hoe het is om een winkel te runnen, en zal later de beslissing nemen om het effectief te doen.

De huurprijs die gevraagd wordt aan de starters is de effectieve marktprijs. “Sommigen denken inderdaad dat het om lage huurprijzen gaat. Maar dat zou het resultaat van het experiment alleen vertekenen. Als ze later bijvoorbeeld een lening willen aangegaan, kunnen ze de resultaten gebruiken voor een financieel plan.” De huur is altijd maximaal 3 maanden om zo veel mogelijk ondernemers de kans geven om er zich tijdelijk te vestigen. “Stel dat het niet lukt, dan is de huurprijs het maximum dat ze kunnen verliezen.”

Er is nog geen horeca mogelijk in het pand. “Daarom willen we nog een keukentje installeren, zodat er ook horeca in kan komen. Het is natuurlijk een mooi retailpand. Vorig najaar zijn naar dit pand in de Victoriestraat verhuisd (waar vroeger Fred en Ginger zat, red.). Maar we plannen nog een officiële opening.” Ook in andere grotere steden vind je het concept van The Box, zoals Gent, Genk, Brugge en Hasselt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Oud-Turnhout
Oud-Turnhout

Zeg het eens met een boeketje glas

Noor Springael is een gepassioneerde Kempische ambachtsvrouw en het creatieve brein achter het glaskunstmerk GLAS & GLAS uit Oud-Turnhout. Na… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer