Nieuws Kempen The Burnout Bureau helpt burn-out voorkomen of genezen

The Burnout Bureau helpt burn-out voorkomen of genezen

The Burnout Bureau helpt burn-out voorkomen of genezen

Logo BurnoutbureauDe krachten bundelen in een expertisecentrum rond burn-out. Dat hadden motivational coaches Veerle Lesire & Ben Sansen voor ogen bij de oprichting net voor de zomervakantie van “The Burnout Bureau”. Ze spelen hierbij niet alleen in op het nieuwe wettelijk kader rond burn-out en stressmanagement maar realiseren vanuit hun kantoor in Turnhout ook hun eigen passie: leven zonder stress.

Veerle Lesire en Ben Sansen werkten allebei al langer als management coaches en trainers. „We realiseerden vooral trajecten in persoonlijk leiderschap. Steeds vaker kregen die door vragen van klanten uitbreiding naar work/life vraagstukken, stress management bij medewerkers en burn-out”, vertelt Ben Sansen. “En omdat we geconfronteerd werden met de grote persoonlijke impact van een burn-out bij klanten, besloten we ook om preventief te gaan werken in de hoop zo meer te kunnen voorkomen” vult Veerle Lesire aan.

Veerle en Ben ontmoetten elkaar tijdens een opleiding en besloten enkele trajecten samen aan te pakken. „We werkten samen in enkele cases en ontdekten dat we elkaar aanvulden. We delen dezelfde passie rond mensen en besloten de krachten te bundelen om in bedrijven management en medewerkers  te sensibiliseren over stress en de gevolgen daarvan.”

Het bedrijfsleven is zich erg bewust van de impact van absenteïsme door stress en burn-out en wil er echt iets rond doen. „We hebben al verschillende Kempense organisaties begeleid, zowel kmo’s als grote bedrijven. We begeleiden zowel organisaties als individuele bedrijfsleiders of medewerkers.”

Een leven zonder stress
Naast hun passie voor mensen delen beide initiatiefnemers nog een ander nobel streven: leven zonder stress. Hoe ze dat voor elkaar krijgen? „Heel gewoon, door alleen maar positieve en gezonde stress toe te laten. Die bestaat ook nog hé. Als je doet wat bij je past en als je je bewust bent van wat je negatieve stress bezorgt, dan kan je je levensstijl of werkmethodiek hier aan trachten aan te passen en kom je tot een leven zonder stress.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt, Herentals
Hasselt

Motmans en Partners realiseert overname

HR-dienstverlener Motmans & Partners, met kantoren in Herentals, Antwerpen, Hasselt, Diegem, Eindhoven en Lommel, heeft Plug.in Office overgenomen. Het Hasseltse bedrijf… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer