Thijs Vervloet Ikarus Salzburg ©Helge Kirchberger Photography / Red Bull Hangar-7

Thijs Vervloet achter het fornuis van Ikarus in Oostenrijk

Sterrenchef Thijs Vervloet van Maison Colette kookt deze maand op verplaatsing. Hij vervoegt het team van het gerenommeerde Restaurant Ikarus, dat elke maand ’s werelds beste chefs uitnodigt in Hangar 7 op de luchthaven van Salzburg om daar hun favoriete creaties te serveren.

In het hart van Westerlo, in een prachtig gerestaureerde, voormalige dokterswoning, leeft een culinaire erfenis verder. Hier bevindt zich niet alleen de geboorteplaats van een verfijnde, met twee Michelinsterren bekroonde keuken, maar ook een persoonlijk eerbetoon aan een bijzondere vrouw: Colette, de grootmoeder die de jonge Thijs Vervloet kennis liet maken met de magie van het koken. Het restaurant draagt haar naam, maar de filosofie erachter is volledig die van de chef zelf: producten van topkwaliteit, een perfecte balans en hedendaagse finesse, geworteld in de tijdloze Frans-Belgische traditie.

In juni zet het verhaal van Maison Colette zich verder bij Restaurant Ikarus. Elke maand ontvangt Restaurant Ikarus, gevestigd in Hangar-7 op de luchthaven van Salzburg, ’s werelds beste chefs. In nauwe samenwerking met patron Eckart Witzigmann en Executive Chef Martin Klein presenteren zij er hun favoriete creaties.