Nieuws Thomas More lanceert opleidingen HR-Management en Travel Support

Thomas More lanceert opleidingen HR-Management en Travel Support

Foto: Thomas More

Thomas More lanceert opleidingen HR-Management en Travel Support

GEEL, MECHELEN – Thomas More-hogeschool lanceert twee nieuwe basisopleidingen: de 3-jarige bachelor Human Resources Management op Campus Geel en het 2-jarige graduaat Travel Support op Campus De Vest in Mechelen.

Op zaterdag 11 maart brengen 2.000 studiekiezers een bezoek aan een of meerdere campussen van Thomas More-hogeschool. Tijdens de opencampusdag starten traditiegetrouw de inschrijvingen voor het volgend academiejaar en in 23-24 pakt de hogeschool uit met twee nieuwe basisopleidingen. Met de bachelor Human Resources Management in Geel en het gedruaat Travel Support in Mechelen beantwoordt Thomas More aan de vraag naar meer geschoolde profielen in respectievelijk de HR- en de reissector.

“HR zit in de lift”, zegt unitmanager Carl Foulon. “Bij personeelsbeleid komt tegenwoordig heel wat kijken, het is een veeleisend vak geworden. Er bestonden al trajecten bij de graduaten en op masterniveau. Er was evenwel nog geen omvattende bacheloropleiding hoewel de sector echt veel breed- en hoogopgeleide profielen nodig heeft. In de opleiding zit een belangrijke sociale component, maar ook ethiek en bedrijfsmanagement. Uniek aan de opleiding is dat we ook aan de slag gaan met microcredentials. Zo kunnen ook leidinggevenden of mensen die al in de sector werken via een korte, maar gevalideerde opleiding, bijscholen in HR-skills.”

Travel Support

Een andere sector die na de coronajaren weer begint te boomen is het toerisme. “Bovendien is het beroep van reisagent sinds kort een knelpuntberoep”, zegt opleidingscoördinator Linn Verschueren. “Onze studenten zullen dus zonder problemen werk vinden in de sector als baliemedewerker in een toeristisch informatiekantoor of later als reisagent of -organisator in een reiskantoor. We leggen de focus niet alleen op uitgaand toerisme, maar ook op inkomend toerisme.”

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.