Nieuws Kempen Thomas More start opleiding tot Teamleader in de Maakindustrie

Thomas More start opleiding tot Teamleader in de Maakindustrie

foto: Alexander Dummer

Thomas More start opleiding tot Teamleader in de Maakindustrie

Thomas More wil bedrijven helpen om gemotiveerde medewerkers te laten doorgroeien tot loyale teamleaders.  Specifiek voor de Maakindustrie wordt het Graduaat  Productiebeheer ingericht in avond en weekend onderwijs. Een graduaatsopleiding is een vorm van werkplek leren op hogeschool niveau.  

De hoofdtaak van een teamleader is het realiseren van de productieplanning,  door de  juiste inzet van mensen en machines  en door juist te  anticiperen op mogelijke hindernissen. Hoe beter de teamleader de totale bedrijfscontext begrijpt, hoe beter de kwaliteit van de beslissingen. De graduaatsopleiding vermijdt  afdelingsblind- en doofheid  door zowel  technische als bedrijfs-economische vakken aan te bieden, zodat de teamleader een goed inzicht krijgt in de werking  van andere afdelingen.

De gewenste sleutelvaardigheden van een teamleader op de productievloer zijn groot. Oog voor detail maar ook oog voor de volledige bedrijfscontext. Begripvol voor de noden van de operators maar toch ook sterk sturend in functie van de bedrijfsdoelstellingen. Handig met computersystemen  maar ook kritisch met betrekking tot de geproduceerde informatie.  Kortom, een sterk persoon met een brede kennisbasis en goed in communicatie. De graduaatsopleiding verbreedt in elk geval de kennisbasis.

De opleiding is modulair te volgen, waardoor ze kan worden afgestemd op de persoonlijke situatie of reeds verworven kennis. Bij een volledig afgeronde opleiding verwerft de student het hogeschooldiploma Graduaat  Productiebeheer – Maakindustrie.

De technische vakken komen aan bod tijdens twee avonden in de week. Deze lessen gaan door in goed uitgeruste labo-infrastructuur van de hogeschool. De vakken betreffende leidinggevende vaardigheden en bedrijfsbeheer gaan vooral door op zaterdagvoormiddag.

De opleiding verloopt in fases, waarbinnen het aandeel werkplekleren gaandeweg belangrijker wordt. De opleiding wordt afgerond met een stage van 13 weken, die mag gebeuren in het bedrijf waar de student werkzaam is.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.