Nieuws Kempen Thys Bouwprojecten en Kaneka kopen gronden failliete Bosal

Thys Bouwprojecten en Kaneka kopen gronden failliete Bosal

Thys Bouwprojecten en Kaneka kopen gronden failliete Bosal

Het zijn twee bedrijven uit de buurt die het hoogste bod hebben uitgebracht op de ruim 12 hectare grond en de gebouwen van het failliete Bosal in Oevel. NW-Logistics, dat deel uitmaakt van de groep Thys Bouwprojecten, en Kaneka Belgium, beiden uit Oevel, leggen 14,2 miljoen euro op tafel voor het verwerven van het onroerend goed. “Dat is het dubbele van de schattingsprijs”, zegt curator Noël Devos.

De handelsrechtbank in Turnhout heeft het bod vandaag aanvaard. “Er waren veel belangstellenden”, bevestigt de curator. “Dat is ook de reden waarom we zo’n hoge prijs voor het onroerend goed hebben kunnen behalen. We zijn zeer tevreden met dit resultaat. Het onroerend goed was dan ook de echte waarde van het bedrijf.”

Bosal werd op 1 september 2015 failliet verklaard en daarbij verloren 352 mensen hun job. Momenteel loopt nog 1 veiling van roerende goederen (meubilair, machines) en daarnaast worden ook nog onbetaalde facturen ingevorderd. “We verwachten een actief te realiseren van 20 miljoen”, aldus Devos. “Voor het roerend gedeelte zijn de werknemers bevoorrechte schuldeisers, voor het onroerende gedeelte staan zij mee in de rij naast de andere schuldeisers.”

Curator Devos, die het faillissement samen met 2 collega’s afhandelt, hoopt op een snelle afsluiting. “Met de verkoop van het onroerend goed is een zeer belangrijke stap gezet. Wij zorgen nog altijd voor bewaking, verzekering en verwarming en dat zijn kosten die oplopen. Hoe sneller we kunnen afronden, hoe sneller we die uitgaven kunnen stopzetten.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer