Nieuws Kempen Timmeren aan bedrijf dat elk houtproject aankan

Timmeren aan bedrijf dat elk houtproject aankan

(foto: Tine Peeters, Aperture 8.6 fotografie)

Timmeren aan bedrijf dat elk houtproject aankan

SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw uit Herentals neemt interieurbedrijf Biwood over. “Hierdoor nemen we een bewust grote sprong”, zegt eigenaar Stijn Dirken. “Deze overname maakt dat wij vanaf nu alle soorten projecten onder één dak hebben. De integratie van alle medewerkers en het machinepark maakt ons ook nog krachtiger en flexibeler.”

 

Sinds Stijn Dirken in 2008 zijn bedrijf in Herentals oprichtte, kende het een forse groei. Na 13 jaar telt het bedrijf 35 medewerkers. “Die groei verliep heel organisch”, blikt Stijn terug. “De keuze was altijd om uitsluitend te doen waar we goed in zijn. Vandaag bestaat ons aanbod uit houtskeletbouw, dak- en gevelwerken, samen met maatwerk voor het interieur.”

SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw voert projecten uit bij zowel particulieren als bedrijven. Uit een analyse bleek dat de klanten voor 70% via (interieur-)architecten en projectontwikkelaars komen en 30% particulieren zijn die rechtstreeks bij SD aankloppen. “Die diversiteit willen we zeker behouden”, stelt de zaakvoerder. “Maar we leerden ook dat we vooral in het topsegment nog groeiruimte hebben.”

Vanuit die analyse en de realiteit dat de arbeidsmarkt voor gekwalificeerde vakmensen uiterst krap is, kwam Biwood, ook uit Herentals, in beeld. “Biwood maakte tot nu toe deel uit van de Herentalse Group Suerickx”, vertelt Stijn Dirken. “Biwood heeft een uitstekende naam als bouwer van interieurs in het meer exclusieve segment. In die zin was het binnen de groep van de broers Suerickx een buitenbeentje. Hun groep is topspeler in renovatieprojecten op de professionele markt. Zij besloten strategisch dat Biwood beter thuis hoorde in een bedrijf als SD, met een focus op het eigen vak.”

De fusie van de twee bedrijven moet de twee merken sterker maken. “Voor de klanten en de medewerkers verandert er in de praktijk niets”, benadrukt Stijn. “De fusie biedt eigenlijk alleen maar meerwaarde. Met de medewerkers van Biwood halen we heel moeilijk te vinden expertise binnen, die ons zeker kan versterken. Anderzijds kan Biwood ook gebruik maken van onze kennis en ons machinepark. Natuurlijk biedt de samenwerking ook schaalvoordelen voor heel wat andere taken.”

Door de overname van Biwood wordt het bedrijf van Stijn Dirken in één klap 30% groter. “We zijn al wat groei gewoon”, lacht hij. “Dit kan er zeker bij. We willen de identiteit van de twee bedrijven zeer goed bewaken. We blijven onder beide namen en op de twee locaties met elk hun machinepark actief. SD is 1 grote familie en we verwelkomen het Biwood team met open armen.”

Het menselijk kapitaal van zijn onderneming is voor zaakvoerder Stijn Dirken de motor van het mooie groeiverhaal.  “Mijn ervaren team verdient een dikke pluim want ze geven dagdagelijks het beste van zichzelf. Hier ben ik hen zeer dankbaar voor”, besluit Stijn “Door de goede steun van mijn rechterhand Jef Dens die het operationele management binnen SD op zich neemt, krijg ik de ruimte voor verdere strategische stappen te zetten.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer