Nieuws TML neemt twaalfde Belgische site in gebruik

TML neemt twaalfde Belgische site in gebruik

TML neemt twaalfde Belgische site in gebruik

Tailormade Logistics (TML) neemt woensdag een nieuwe vestiging in Tongeren in gebruik. Die locatie werd niet zomaar uitgekozen. “Tongeren is logistiek strategisch gelegen aan de oostgrens van België”, klinkt het.

TML neemt in Tongeren een twaalfde Belgische site in gebruik voor ‘inbound processing’. Dat gebeurde op vraag van een internationale klant, vertelt CEO Bert Vandecaveye. “Het doel van zo’n site is om de goederenstromen van de havens van Antwerpen, Rotterdam en Hamburg, maar ook van de luchthavens van Luik, Frankfurt, Parijs en Heathrow te bundelen. Zo behandelen we alle douaneformaliteiten op één centraal punt.”

Gouden driehoek

De nieuwe vestiging van TML is 25.000 m² groot, maar kan in de toekomst nog uitgebreid worden tot 70.000 m².

“Tongeren ligt in de gouden driehoek van Parijs, Amsterdam en Frankfurt”, legt Vandecaveye uit. “Bovendien is de stad nog geen logistieke hotspot, wat een bijkomend voordeel oplevert voor de aanwerving van werkkrachten.”

Tailormade Logistics stelt 1.200 mensen tewerk op sites in heel Europa. In Vlaanderen heeft TML vestigingen in Izegem, Genk, Westerlo en de havens van Gent en Antwerpen. TML wil dit jaar de kaap van 200 miljoen omzet overschrijden.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.