Nieuws Kempen Tom Boonen wordt PR-man voor automerk

Tom Boonen wordt PR-man voor automerk

Tom Boonen wordt PR-man voor automerk

Het zwarte gat dreigt niet meteen voor Tom Boonen. Na zijn wielercarrière kan de Mollenaar meteen aan de slag voor het Nederlandse automerk Donkervoort. “Hij krijgt bij ons een PR-functie”, bevestigt Amber Donkervoort, dochter van oprichter Joop Donkervoort en verantwoordelijk voor de communicatie. Het bedrijf bouwt exclusieve wagens en Tom Boonen heeft er al enkele jaren een in zijn garage staan.

Op 9 april rijdt Tom Boonen met Parijs-Roubaix de laatste wedstrijd van zijn carrière. 3 weken later volgt op het Zilvermeer in Mol nog een prominentenwedstrijd en een afscheidsfeest, maar vanaf dan is Tom Boonen ex-renner. “In die periode begint hij ook voor ons te werken als ambassadeur voor ons merk in België en ook wel daarbuiten”, vertelt Amber Donkervoort. “Wat we gemeen hebben is een gedeelde liefde en passie voor auto’s en authentieke producten. Tom rijdt zelf al enkele jaren met een Donkervoort en zo hebben we de relatie opgebouwd. Sindsdien was hij voor ons al een soort ambassadeur. Dat gaat hij nu intensiever doen. Hij komt niet vast in dienst. Er zal wel een contract komen, maar dat loopt allemaal niet zo heel formeel.”

Nieuwe Belgische vestiging
Het Nederlandse bedrijf bouwt momenteel in de buurt van Leuven een nieuw service- en dealerpunt, dat tegen de zomer klaar moet zijn. Er komt ook een showroom. “We zijn al langer actief in België, maar dan vooral in Wallonië. We zien in België nog een groot potentieel. En ja hoor, we zijn hartstikke blij met Tom Boonen”, aldus nog Amber Donkervoort.

Donkervoort bouwt een 40-tal auto’s per jaar in de fabriek in Lelystad.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer