Nieuws Kempen Tuinen van Kempense aannemers vallen in de smaak

Tuinen van Kempense aannemers vallen in de smaak

Tuinen van Kempense aannemers vallen in de smaak

WESTERLO / BRECHT / ZOERSEL – 3 Kempense tuinaannemers zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de awards voor de Vlaamse Tuinaannemer van het Jaar. ’t Groene plan van Kris Buggenhout uit Westerlo en Tuinen Debie uit Zoersel gingen beiden met een prijs naar huis. Tuinarchitect Jeamie Hendrickx uit Brecht ontving de publieksprijs.

Afgelopen weekend werden de laureaten bekendgemaakt van de wedstrijd De Vlaamse Tuinaannemer 2020. Deze competitie zet elk jaar de beste tuincreaties in de kijker, verspreid over diverse categorieën.

In de categorie van kleinste tuinen (tot 150m²) ging het zilver naar Tuinarchitect Jeamie Hendrickx uit Brecht. Hij deed mee met het ontwerp van een Antwerpse stadstuin, die met zijn lavendel, brede grindpad, houten terras en weelderige vijgenboom zuiderse sferen oproept. Bovenop deze erkenning, mocht Jeamie Hendrickx ook nog eens de publieksprijs ontvangen. “Het winnen van de publieksprijs geeft een enorme hartverwarmende voldoening. Het motiveert me om verder mooie tuinen te ontwerpen, die aangepast zijn aan ons nieuw klimaat”, reageert Hendrickx.

 ’t Groene plan

Nog zilver, maar dan in de categorie tuinen tussen 150 en 750 m², ging naar ’t Groene Plan van Kris Buggenhout in Westerlo. Hij kreeg de prijs voor een sobere en strakke belevingstuin met parkallures. Naast een hardhouten loungeterras en weelderige bloemenborders herbergt deze tuin ook een romantische fruitboomgaard, een ruime moestuin en een hybride zwembad.

Jong Talent

In de categorie Jong Talent, tuinaannemers jonger dan 30 jaar, is het brons voor Tuinen Debie uit Zoersel (voorheen in Wijnegem). De zaak werd opgericht door Sam Debie. Hij viel in de prijzen met een grote open familietuin met veel speelruimte en een zwembad.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.