Nieuws Kempen Tumag laat studenten elektrisch racen

Tumag laat studenten elektrisch racen

Tumag laat studenten elektrisch racen

tumagTumag uit Turnhout sponsort dit jaar het Formula Electric Team Belgium. Dat bestaat uit een groep studenten van verschillende campussen van de KU Leuven en Thomas More University College Vlaanderen. Het project – het bouwen van een elektrische racewagen – biedt de studenten een werkomgeving waarin ze al hun vaardigheden kunnen benutten.

“Onze sponsoring bestaat uit het maken van mechanische onderdelen voor de motor”, zegt Peter Roegies, business development manager bij Tumag. “We vinden het interessant dat de jongeren zich binnen dit project kunnen tonen en willen hen daarin ook steunen.” Naast Tumag mag het team rekenen op een groot aantal andere partners.

Razendsnel
Het doel van het project is een elektrische wagen te bouwen en te besturen in de Formula Race Competition. Dat gebeurt met de Umicore Luna, die nog volop in ontwikkeling is en bestaat uit maar liefst 4.137 onderdelen. De wagen zal slechts 200 kilo wegen en van 0 naar 100 km/uur accelereren in amper 2,7 sec. De motor is zelf ontworpen en telt enkele innovaties zoals een geïntegreerde tandwielkast. Ook de velgen uit koolstofvezel zijn een eigen ontwikkeling. Vanaf deze zomer neemt het team deel aan verschillende internationale events in de Formula Student Competition.

Bij Tumag  in Turnhout werken 35 mensen. Het bedrijf produceert enerzijds spuitgietmatrijzen voor medische en technische toepassingen en produceert en herstelt mechanische onderdelen die buiten de standaard technieken vallen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer