Nieuws Kempen Turnhoutse farmabedrijf Eyetec en Go for Gijs halen ruim 17.000 euro op voor Duchenne Heroes

Turnhoutse farmabedrijf Eyetec en Go for Gijs halen ruim 17.000 euro op voor Duchenne Heroes

Turnhoutse farmabedrijf Eyetec en Go for Gijs halen ruim 17.000 euro op voor Duchenne Heroes

TURNHOUT – Het farmabedrijf Eyetec en het team van Go for Gijs haalden een stevig bedrag op. Dat geld gaat integraal naar Duchenne Parent Project, om onderzoek naar de ziekte van Duchenne te financieren.

Eyetec en het team van Go for Gijs namen samen deel aan de zevendaagse mountainbiketocht Duchenne Heroes. Het farmabedrijf Eyetec verdiende 5.000 euro met een fuif en wijnverkoop. Het team van Go for Gijs, dat verwijst naar de jonge Gijs Lenaerts uit Oud-Turnhout, die werd geboren met de spierziekte Duchenne, haalde 12.250 euro op met de verkoop van ontbijt, spaghetti en pizza’s.

De Duchenne Heroes mountainbiketocht is een zevendaagse rit van 670 kilometer door vier landen. De tocht bracht in het totaal meer dan een miljoen euro aan sponsorgeld op. De deelnemers ervoeren tijdens de zware tocht wat patiënten met de ziekte dagelijks meemaken. “Hun spieren worden altijd zwakker, ze voelen zich vaak moe en hebben pijn”, vertelt Bram Keymolen van Eyetec. “Daaraan denken, zorgde ervoor dat we elke dag doorzetten om de finish te halen.”

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.