Nieuws Kempen Turnhoutse juwelier stopt na 65 jaar

Turnhoutse juwelier stopt na 65 jaar

Turnhoutse juwelier stopt na 65 jaar

Juwelier Van Bruggen uit Turnhout doet een totale uitverkoop. Na 65 jaar zal de familie binnenkort de deur definitief op slot doen.

“Na veel wikken en wegen hebben we besloten om er na 65 jaar een punt achter te zetten”, staat te lezen op de website van de juwelier uit de Korte Gasthuisstraat.

In 1965 openden Andre Van Bruggen en Martha Spillemaeckers hun zaak in het centrum van Turnhout. De keuze viel toen al op degelijke maar betaalbare merken.

Zoon Peter kwam in 1979 bij in de zaak. Als professionele horlogemaker deed hij herstellingen en onderhoud van uurwerken en klokken. André was meester goud- en zilversmid, en had vanaf toen nu meer tijd om ontwerpen van klanten ambachtelijk uit te voeren. Vader en zoon werkten in het atelier, en moeder Martha ‘madam Van Bruggen’ werd het gezicht van de winkel.

De familie kreeg de afgelopen jaren zware tegenslagen te verwerken. De zoon van Peter, die in het eerste jaar uurwerkmaker zat in Antwerpen, overleed plots 12 jaar geleden. Twee jaar later stierf André, en Peter verloor zeven jaar geleden ook zijn echtgenote.

“Die leegte is er tot op heden, en ligt nu mee aan de basis van ons besluit om te stoppen.” De gedwongen sluitingen door corona zetten Peter aan het denken, en deed hem de knoop doorhakken om het hoofdstuk van de winkel af te sluiten.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.