Nieuws Kempen Turnkring ’t Spagaatje neemt nieuwe gym- en danshal in gebruik

Turnkring ’t Spagaatje neemt nieuwe gym- en danshal in gebruik

De leden van ’t Spagaatje turnen in de nieuwe gym- en danshal. — © jos cools

Turnkring ’t Spagaatje neemt nieuwe gym- en danshal in gebruik

Voor turnkring ’t Spagaatje is 2022 goed gestart. De sportclub kan voortaan trainen in de nieuwe gym- en danshal tussen de Katelijnestraat en het Klein Seminarie. In de toekomst kunnen ook andere verenigingen en het Klein Seminarie gebruikmaken van het sportcomplex.

De bouwwerken voor de gym- en danshal zijn een jaar geleden gestart. De volledig uitgeruste gymnastiekhal met valkuil beschikt verder over een polyvalente zaal voor onder andere seniorengym en yoga. Er is ook een danszaal, want ‘t Spagaatje heeft een ruim aanbod aan dansstijlen die beoefend kunnen worden. Voor de turnkring is het een hele verbetering. “De werking van ’t Spagaatje was tot voor kort verspreid over verschillende locaties in Hoogstraten”, zegt voorzitter May Van Aert. “Met deze nieuwe infrastructuur krijgen onze leden in Hoogstraten en in de wijde omgeving betere faciliteiten om hun favoriete sport te beoefenen. Deze week starten een aantal nieuwe lessenreeksen en ook bij een aantal bestaande lessen zijn nieuwe leden nog welkom.”

De totale kostprijs voor het nieuwe gebouw bedraagt een kleine 3 miljoen euro. Het stadsbestuur van Hoogstraten financiert het grootste deel. De Vlaamse overheid geeft een subsidie van 350.000 euro. De provincie Antwerpen betaalt 150.000 euro. ’t Spagaatje investeert een half miljoen euro in nieuwe toestellen.

Atletiekpiste

Met de ingebruikname van de gym- en danshal is de eerste fase afgerond van het sportpark Wereldakker. “Dat biedt straks ruimte voor gymnastiek, dans, atletiek en voetbal”, zegt schepen van Sport Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft). “We werken hiervoor nauw samen met ’t Spagaatje, voetbalclub Hoogstraten VV, atletiekvereniging Noorderkempen en het Klein Seminarie. Vanaf eind 2022 kunnen de inwoners sporten op een volledig afgewerkt Sportpark Wereldakker.”

Er komen een volwaardige atletiekpiste, een parkeerterrein en eenhondenlosloopzone. In overleg met Hoogstraten VV worden de oefenveldenen wedstrijdvelden geheroriënteerd. Er is reeds een kunstgrasveld aangelegd om het verliesaan oefenvelden te compenseren. De omgevingsaanleg bestaat uit veel groen, extra speelruimte en trage wegen.

www.spagaatje.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.