runtime umani

Tussensprint: Umani haalt Runtime bij de kopgroep

HASSELT, HEIST-OP-DEN-BERG - Umani Group, de HR-dienstverlener uit Hasselt, heeft sectorgenoot Runtime Group overgenomen. Daarmee stoomt het jonge Limburgse bedrijf door naar een omzet van zo'n 65 miljoen euro.

Runtime Group, met hoofdzetel in Heist-op-den-Berg, is een gevestigde waarde in het segment van uitzendarbeid, projectsourcing en dienstencheques. Onder het bewind van Ingrid Bijnens heeft Runtime een sterke positie verworven in deze niches en een sterke, onderscheidende faam en reputatie opgebouwd. Het bedrijf telt 6 kantoren, gevestigd in Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen.

Voor de Umani Group, gekend van de merken Flexer, Umani Agency en Blink, betekent de overname van Runtime een grote stap in de verdere uitbouw van hun activiteiten, zowel geografisch als op vlak van specialisaties. "Hiermee gaan we voor het beste van de 2 werelden", zegt Sarah Porco, CHRO van Umani Group. “Zowel bij ons als bij de Runtime Group is er veel expertise aanwezig die we intensief gaan delen met als doel elkaar te versterken en beter te maken. Enkel op deze wijze kunnen wij ons blijven onderscheiden en het verschil maken voor onze respectievelijke stakeholders.”

Na deze overname telt Umani Group zo'n 25 kantoren, een 100-tal bedienden, dagelijks 2.000 huishoudhulpen, een 1000-tal uitzendkrachten en een 50-tal medewerkers via projectsourcing. Dit is samen goed voor een geconsolideerde jaaromzet van 65 miljoen euro.