Nieuws Kempen UGC Turnhout heropent als entertainment center

UGC Turnhout heropent als entertainment center

UGC Turnhout heropent als entertainment center

TURNHOUT –  Dit weekend is het bioscoopcomplex UGC in Turnhout feestelijk heropend na een grondige vernieuwingsoperatie. UGC Turnhout zet zich voortaan in de markt als entertainment center en daar heeft het verscheidene goede redenen voor. Niet alleen is er nog een filmzaal bijgekomen, in de rest van het gebouw hebben zich allerlei zaken gevestigd waar je je kan komen amuseren. “Wie dat wil, kan zich hier een volledige dag komen vermaken”, zo luidt het. Ook voor bedrijsevents ontstaan nieuwe mogelijkheden.

Met het doorknippen van het lintje voor bioscoopzaal 9 is de renovatie van het bioscoopcomplex aan de Graatakker in Turnhout afgerond. Die is grondig aangepakt. De hoofdzetel van UGC heeft 3 miljoen euro vrijgemaakt om de Turnhoutse vestiging verder te doen floreren.

“Van de ondergrondse parking en het voorplein over de inkomhal tot de snoepwinkel en de extra zaal boven, alles is onder handen genomen. We mikken op een kruisbestuiving tussen bioscoop, bowling, snooker, de twee restaurants en het gamingcafé.”, vertelt Bert Hermans, manager van UGC Turnhout. De voorbije maanden zijn er inderdaad verscheidene nieuwe handelszaken bijgekomen in het gebouw, waarvan de laatste nu ook recent zijn open gegaan. Er waren al jaren een snookerzaak en een restaurant. Daar zijn nu een bowlingzaak, een grillrestaurant en een gaming café bijgekomen.

Zaal 9

Voor UGC zelf is de komst van de bijkomende, negende, filmzaal het grote nieuws van dit weekend. Die biedt 100 zitplaatsen en heeft de modernste geluids- en projectietechnieken, met onder meer lasertechnologie. “Die nieuwe zaal biedt ons de mogelijkheid om ook wat meer cinefiele films te programmeren”, vertelt Bert Hermans. “We kunnen ons aanbod vergroten en ook films langer in roulatie houden.”MOOV groeit mee

Ook voor het wereldfilmfestival MOOOV is die negende zaal goed nieuws. Tijdens de festivalperiode kan MOOOV over de nieuwe zaal beschikken, waardoor het nu van 4 naar 5 zalen gaat.

“We kunnen nu ook door het jaar de MOOOV-films wat vaker tonen”, zegt Bert Hermans. “Bovenop de vaste dinsdagavond vertoning van MOOOV, komt die film nog eens terug op donderdagnamiddag en zondagochtend.”

 

Versterkend

UGC Turnhout rekent erop dat de verscheidenheid van het aanbod in het gebouw zal leiden tot nog meer bezoekers. “Ik verwacht een kruisbestuiving”, stelt Bert Hermans. “Wie hier een namiddag komt bowlen, ziet bijvoorbeeld affiches van de films hangen, of reclame voor onze Ladies Night en heeft een reden om nog eens terug te komen.”

Voor bedrijfsevents blijft UGC Turnhout ook nog beschikbaar. Met de vernieuwingsoperatie is de indeling van het gebouw ook wat herschikt, zodat er nu 3 receptieruimtes ter beschikking zijn, elk met cateringmogelijkheden.

“Ik ben heel trots en tevreden”, overschouwt Bert Hermans de renovatie. “Maar ik ben ook blij dat het nu klaar is en we de focus de komende jaren weer kunnen leggen op het zo goed mogelijk managen van ons entertainment center.”

UGC

UGC is één van de meest toonaangevende Europese cinematografische groepen geworden met 49 cinema’s in Frankrijk en 7 in België, met respectievelijk 489 zalen en 74 zalen. UGC is sinds 1972 actief in België en versnelde eind 2016 haar groei op Belgische bodem met de aankoop van het Utopolis Belgium netwerk. De groep verdubbelde zo haar netwerk en verwelkomt jaarlijks meer dan 3 miljoen bezoekers.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.