Nieuws Kempen Umicore Olen zet in op herlaadbare autobatterijen

Umicore Olen zet in op herlaadbare autobatterijen

Umicore Olen zet in op herlaadbare autobatterijen

umicore olenMet een groots opgezette show onder de titel ‘Charging for the future’ heeft Umicore in Olen vandaag zijn investeringsprogramma in de kijker gezet. Dat gebeurde in aanwezigheid van minister-president Geert Bourgeois. Recent is een nieuwe installatie in gebruik genomen voor de productie van kobaltpoeder dat wordt gebruikt voor herlaadbare autobatterijen. Binnenkort begint de bouw van een installatie voor de raffinage van kobalt, een investering van 25 miljoen die klaar moet zijn tegen midden 2018.

Jan Vliegen, site-manager Olen: “Ik ben fier vandaag te kunnen tonen dat Umicore Olen klaar is voor een bloeiende toekomst waarbij we sterk inzetten op duurzaamheid. Niet enkel in de productie – door het inzetten op recyclage van grondstoffen en duurzame bevoorrading – maar ook door het maken van producten voor duurzame toepassingen zoals herlaadbare batterijen voor elektrische wagens.”

Leiderschapsrol
Marc Grynberg, CEO Umicore: “Umicore wil in de komende jaren haar leiderschapsrol op vlak van duurzaamheid omzetten in een competitief voordeel. Onze site in Olen toont vandaag al aan dat we hierin een verschil kunnen maken. Zo zetten we twee maal in op duurzame kobaltbevoorrading, enerzijds door onze ethische aankoopprincipes, anderzijds door in te zetten op recyclage van interne en externe afvalstromen.”

In Olen wordt op twee manieren gewerkt aan herlaadbare batterijen voor elektrische wagens. De werknemers binnen R&D onderzoeken hoe ze batterijen nog efficiënter kunnen laten werken. Daarnaast recycleert en levert Umicore kobalt en nikkel om zulke batterijen te produceren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer