Unidoor maakt van boomplantdag een teambuilding

MOL, DESSEL – Met een grootse boomplantdag werd zaterdag een punt gezet achter ‘Tournée Planter’ van Beer 4 Nature. De brouwers uit Mol en Balen plantten maar liefst 2.000 bomen op de Galbergen in Mol. Meer dan 1.000 exemplaren kwamen op naam te staan van Unidoor uit Dessel.

Beer 4 Nature plantte zaterdag 2.000 bomen op de Galbergen in Mol. De boomplantdag was het sluitstuk van de actie ‘Tournée Planter’. Tijdens de maand februari verkocht Beer 4 Nature, naar analogie met ‘Tournée Minerale’ geen bier maar bomen via de webshop.

Beer 4 Nature hoopte met de actie ‘Tournée Planter’ 1.000 bomen aan te kunnen planten maar dat streefdoel werd ruim overschreden. “We kunnen spreken van een groot succes”, vertelt Jeroen De Muynck vol trots. “De Desselse firma Unidoor zette haar schouders mee onder onze actie en het bedrijf verkocht maar liefst 1085 bomen. Onze verkoop via de webshop was iets bescheidener, mede omdat wij kleine pakketten aanboden aan particulieren.”

Voor de personeelsleden van Unidoor en hun gezinsleden was het een leuke teambuilding. Foto: Unidoor

Het Desselse Unidoor maakte van ‘Tournée Planter’ en het planten van hun 1.085 bomen een teambuildingsactiviteit. “In de voormiddag kwamen personeelsleden met hun gezin bomen planten en voor de zowat zestig aanwezigen was het een leuke teambuilding in een erg ontspannen sfeer”, meldt Myrthe Van Praet. “In de namiddag kregen we bovendien het gezelschap van onze klant GT Interior Solutions. Dit bedrijf uit Lint kocht maar liefst 500 bomen aan, bijna de helft van ons totaal dus. In de maand februari hebben we de actie van ‘Tournée Planter’ bewust gepromoot bij onze klanten. De reacties waren allemaal positief. Iedereen vond het een leuk initiatief en zo behaalden we dus in totaal 1.085 bomen.”

De delegatie van GT Interior Solutions uti Lint stak ook de handen uit de mouwen. Foto: AF

Zaterdagnamiddag zakte ook een delegatie van GT Interior Solutions uit Lint af naar Mol. “Wij zijn een vaste klant van Unidoor en werkten maar wat graag mee aan dit goed doel”, vertelt Gert Verreet. “Het is een leuk extraatje dat we de bomen ook zelf mogen planten. Er hangt een familiale sfeer op de plantdag en dus is dit voor ons een ontspannende activiteit op een zaterdagnamiddag.”