Nieuws Kempen Unieke date tussen bouwsector en creatieve ondernemers

Unieke date tussen bouwsector en creatieve ondernemers

Unieke date tussen bouwsector en creatieve ondernemers

Het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw – kortweg Kamp C in Westerlo – start samen met  platform ‘Antwerp. Powered By Creatives’ een nieuw innovatietraject. Hierin nodigt het de bouwsector uit om met creatieve ondernemers aan vernieuwing in hun bedrijf te werken. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden. In maart gaat het eerste traject van start.

‘Build. Create. Innovate.’ heet het nieuwe traject. Hiermee wil het de creativiteit en innovatiedrang bij bouwbedrijven stimuleren. Spontaan komt die nog te traag op gang, “omdat nog te weinig ondernemers weten hoe ze deze uitdaging aanpakken”, klinkt het.

Innovatiepotentieel

Door een brug te slaan naar de Antwerpse creatieve sector, wil het traject vernieuwing bij bouwbedrijven stimuleren. Ze krijgen de kans om nieuwe ondernemerschapsvormen en businessmodellen te ontdekken, hun innovatiepotentieel te zoeken en alles in de praktijk te brengen.

Zowel startende ondernemers als groeiers en gevestigde waarden kunnen deelnemen. De focus ligt op de Antwerpse Kempen, maar bij uitbreiding ook op de hele provincie en Vlaanderen.

Datingplatform

Gedeputeerde Kathleen Helsen, voorzitter van Kamp C, legt uit: “Door kennis, expertise en talent te bundelen creëren we een win-win voor iedereen. Net als op een datingplatform zullen we de meest geschikte kandidaten aan elkaar voorstellen. Welke bouwfirma matcht het best met welk innovatiebureau? Welke architect past bij welke digitale media expert? Welk interieurbedrijf maakt een nieuwe showroom door met een strategische designer in zee te gaan? Ik ben nu al benieuwd naar de resultaten.”

De eerste sessies starten in maart en zullen afgerond zijn in juni 2021.

‘Build. Create. Innovate.’ krijgt financiële ondersteuning van de provincie Antwerpen en de Vlaamse en Europese overheid. Daardoor kost het traject slechts 2.400 euro. Dat is een rechtstreekse vergoeding voor de creatieve ondernemer waarmee de bouwfirma samenwerkt.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel, Lille
Geel

4 faillissementen in de Kempen

De Rechtbank van Koophandel in Turnhout heeft deze week 4 faillisementen uitgesproken. Schuldeisers kunnen binnen de termijn van 30 dagen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.