Nieuws Kempen Unizo en DHL ondersteunen ambachtelijke ondernemers bij exportplannen

Unizo en DHL ondersteunen ambachtelijke ondernemers bij exportplannen

Unizo en DHL ondersteunen ambachtelijke ondernemers bij exportplannen

export4 op 10 ambachtelijke ondernemers exporteert nu al naar het buitenland. De helft daarvan doet dit nog maar hoogstens 5 jaar. Dat blijkt uit een rondvraag van UNIZO Internationaal en DHL Express bij ambachtelijke ondernemers. Meer dan de helft van wie nog niet exporteert, zegt wel interesse te hebben. Maar een gebrek aan kennis en tijd weerhoudt hen.

“Het potentieel aan exporterende ambachtelijke ondernemers is groot. Zij dragen als geen ander het merk België via hun producten de wereld rond. Zij zijn onze ambassadeurs. Het zou jammer zijn, mochten ze omwille van een gebrek aan kennis, tijd of financiële middelen de stap niet durven wagen”, zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt.

Om ambachtelijke ondernemers een duwtje in de rug te geven, ontwikkelde UNIZO samen met partner DHL Express ondersteuning op maat van de exporterende ambachtelijke ondernemer. Met onder andere 35% korting op exportzendingen, een sticker om ambachtelijke zendingen te doen opvallen en adviseurs die ter beschikking staan voor info en advies. “Door hun focus op internationale groei merken we dat KMO’s sneller herleven, het bewijs zien we in die landen zoals Spanje waar tijdens de crisis exporterende KMO’s het verschil hebben gemaakt,” aldus Danny Van Himste topman van DHL Express.

De verkiezing van Belgian Beauties kadert eveneens in dit streven om ambachtelijke ondernemers te ondersteunen in hun exportplannen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel, Herentals
Geel

7 faillissementen in de regio

De ondernemingsrechtbank van Turnhout heeft zich ook deze dinsdag gebogen over de faillissementen. Op de lijst staan 7 bedrijven die… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer