Nieuws Kempen Van Ende & Roxy gaat voor warmtekrachtkoppeling

Van Ende & Roxy gaat voor warmtekrachtkoppeling

Van Ende & Roxy gaat voor warmtekrachtkoppeling

HERENTALS – Van Ende & Roxy, industriële wasserij en stomerij, heeft een Warmte-Kracht-Koppeling in gebruik genomen. Die vormt een aanvulling op de zonnepanelen die het bedrijf recent nog liet installeren.

Bij warmtekrachtkoppeling (afgekort WKK) wordt tegelijkertijd warmte en elektriciteit geproduceerd met behulp van een motor op één brandstof. Dat kan een fossiele brandstof (stookolie of aardgas) of hernieuwbare brandstof zijn (biogas of biomassa).

Van Ende & Roxy heeft pas zo’n WKK in gebruik genomen. Het bedrijf past die in zijn verwarmingssysteem in en kan de restwarmte gebruiken voor de verwarming van bufferbekkens en drogers. Van Ende & Roxy investeert in deze WKK 70.000 euro met een terugverdientijd van 2.9 jaar en een totale winst op de elektriciteit- en warmterekening van 38 000 euro.  De WKK springt in wanneer de zonnepanelen te weinig licht krijgen en een productiedip kennen.

Milieu-investeringen

Van Ende & Roxy heeft namelijk ook al 556 zonnepanelen op zijn productiehal in gebruik genomen. De energie daarvan is voor eigen gebruik, maar wordt ook voor een deel afgestaan aan het elektriciteitsnet. Volgens wat is berekend, moeten deze zonnepanelen jaarlijks 179.950 kWu opleveren.

De volledige installatie betekent een flinke vermindering van de CO-uitstoot van het bedrijf.

Van Ende & Roxy streeft al enkele jaren naar een zo klein mogelijke impact op het milieu. Eerder bouwde het bedrijf ook al een eigen waterzuiveringsinstallatie.

Van Ende & Roxy stelt 82 mensen te werk gesteld die wekelijks 45 ton wasgoed verwerken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer