Nieuws Kempen Van Genechten Packaging wint prijzen op Pro Carton Awards

Van Genechten Packaging wint prijzen op Pro Carton Awards

Van Genechten Packaging wint prijzen op Pro Carton Awards

Twee plooibare kartonnen verpakkingen van VGP uit Turnhout – voluit Van Genechten Packaging – hebben elk een platinum award gewonnen op de Pro Carton Awards. Deze prijs wordt uitgereikt door de Europese vakvereniging van kartonproducenten, om innovatieve ontwerpen in de kijker te zetten. In de slimme verpakkingen van VGP zitten producten van ’s werelds grootste groentemerk Bonduelle en het Letse biermerk Tērvete.

 

Simpel maar slim. Zo omschrijft VGP haar prijswinnende verpakking, die functionaliteit en bescherming op een duurzame manier mogelijk maakt. “It’s magic in the making”, klinkt het vrolijk. Met het plooibare karton blijven de blikjes maïs van Bonduelle netjes op hun plaats zitten, en vervangt zo de vroegere plastiek rond de blikjes. Maar er is meer.

“We gebruiken 30% minder karton dan een klassieke ‘wrap around’. En bovendien is er ook 20% minder inkt nodig, zonder dat het resultaat minder oogt. De klant krijgt een stuk inkijk in de verpakking zodat hij zeker is wat hij koopt, en kan de verpakking makkelijk openen dankzij een handige perforatie”, zegt Heidi Vanspauwen, communicatie- en marketingmanager.

De jury zag het ingenieuze in van het design, en bekroonde het Turnhoutse bedrijf met de platinum award. Ook voor Tervete, een biermerk uit Letland, ontwierp VGP een ingenieuze kartonnen verpakking. “Ons team in Riga maakte een verpakking die lijkt op de bierflesjes die er in zitten. Dat komt door de speciale ‘hotfoil’-techniek die gebruikt is, en de glanzende vernis, die de verpakking beschermd tegen licht.”

“Ik ben heel erg blij dat onze verpakkingen in vouwkarton de erkenning krijgen die ze verdienen. Het vroeg diepgaande expertise, kennis en teamwerk om ze tot stand te brengen, en om ze zowel mooi als functioneel te krijgen. Ik wil hierbij ook het hele team feliciteren met de mooie award!”, zegt Marc Büttgenbach, VGP Chief Commercial Officer.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer