Nieuws Kempen Van Lommel vloert luxevilla’s in Marbella

Van Lommel vloert luxevilla’s in Marbella

Van Lommel vloert luxevilla’s in Marbella

iberis projectsWerknemers van chape- en vloerwerken Van Lommel uit Lille trekken midden april naar het Zuid-Spaanse Marbella. Niet om er in het lentezonnetje te gaan flaneren langs het water, maar om er te werken in een oogverblindend nieuwbouwproject: Iberis Projects. In een eerste fase komen er zestien luxevilla’s, uiteraard met zwembad.

“Op de werven werken alleen Belgische aannemers”, vertelt Kurt Paradis, zaakvoerder van Van Lommel. “Wij komen er terecht via een Vlaamse werfleider die ik ken van vroeger. De opdrachtgever kiest voor een hoogwaardige afwerking en daarom wil hij dat de vloeren in een chape worden gelegd en nadien verlijmd en niet in mortel gelegd, zoals dat in Spanje overal gebeurt. Om die reden zijn ze tot bij ons gekomen.”

Van Lommel was al actief in Frankrijk en dit wordt een eerste klus in Spanje. En wat voor één. “De verkoopprijs van de woningen schommelt tussen de 1,2 en 5 miljoen euro”, aldus Paradis. “Van de 16 zijn er op dit moment al 8 verkocht. Wij gaan er chappen, vloeren en tegels plaatsen in de badkamers en zwembaden. Ik schat dat we per woning een 20-tal werkdagen werk zullen hebben. Voor ons is het een hele erkenning om voor een dergelijk project te worden gevraagd.”

Meer dan een jaar actief
Van Lommel stuurt er ploegen van drie personen naartoe. Paradis: “We nemen rijnzand van hieruit mee, want dat hebben ze daar niet. Dat gaat met de vrachtwagen in bigbags naar ginder. De werknemers gaan met het vliegtuig maar we sturen ook een chapewagen via de weg naar daar. Dat is 2.400 km enkel.” De zaakvoerder verwacht er een jaar en langer actief te zijn omdat de projectontwikkelaar nog heel wat gronden heeft bijgekocht om nog meer villa’s te bouwen.

Bij Van Lommel werken 27 mensen en die zijn actief over heel België. Het bedrijf voert vloer- en tegelwerken uit, chape en isolatie en doet ook badkamerrenovaties. Het heeft een winkel en kantoren in Lille en een showroom in Geel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer