Van Roey ICT Group werkte opdracht uit voor Alpro Soya

Vertegenwoordigers die voor hun firma de supermarkten bezoeken moeten het vooral van vlotte snelheid hebben. Het komt erop aan de nodige bestellingen efficiënt door te geven zodat de rekken in de winkel doelgericht aangevuld kunnen worden.

Het voedingsbedrijf Alpro Soya kwam in dit opzicht terecht bij het informaticabedrijf Van Roey ICT Group uit Turnhout, een van de toonaangevende ondernemingen uit de regio. "Onze technici hebben voor Alpro Soya applicaties ontwikkeld op Android tablets", zegt verkoopsdirecteur Eric Primus . "De vertegenwoordigers van Alpro Soya kunnen voortaan offline alle noodzakelijke gegevens verzamelen, inputten en opslaan. Eens ze een draadloze verbinding gemaakt hebben met het internet kunnen ze alle data doorsturen naar de centrale server. De klantendienst van hun eigen bedrijf kan meteen ook bevestigingen doorsturen."

Het project Alpro Soya is een ongemeen groot succes gebleken voor Van Roey ICT Group. Het mobiele systeem is ook al geïmplementeerd in de vestigingen van de groep in Nederland, UK en Duitsland. Andere landen staan aan te schuiven.

Van Roey ICT Group is gegroeid uit de knowhow op het vlak van datastorage. De business applications (Bapps) vormen vandaag echter een toonaangevende groeipool.

Het bedrijf uit Turnhout stelt vandaag zo'n 100 mensen tewerk. De onderneming tekende verleden jaar voor 22 miljoen euro aan omzet.