Nieuws Kempen Van Roey: innovatie door een alternatieve aanpak van bouwdossiers

Van Roey: innovatie door een alternatieve aanpak van bouwdossiers

Van Roey: innovatie door een alternatieve aanpak van bouwdossiers

Van Roey FVDI_Jos_Aerts kopieTijdens het Feest van de Innovatie ontdekt de bezoeker op het innovatieparcours een 25-tal Vlaamse bedrijven in het ‚huis van de toekomst’. Een deel van het innovatieparcours inspireert je rond de talrijke kansen die de (thuis)zorg van de toekomst biedt aan diverse sectoren.

Made in Kempen stelde vanaf juli elke week een van deze bedrijven en hun visie op innovatie kort voor.  Vandaag: Van Roey uit Rijkevorsel.

Groep Van Roey omvat bouwbedrijf Van Roey, Algemene Bouw Maes en vanhout.pro. Deze laatste beschikt eveneens over een interieurafdeling. Staalbeton is de toeleverancier binnen de groep van bewapeningsijzer, prefabbeton en metaalschrijnwerk aan de bouwsector. Daarnaast is Van Roey Vastgoed als projectontwikkelaar actief en Sportoase als exploitant van sportcentra.

De groep bouwt voor elke organisatie die nood heeft aan een geslaagd bouwproject. Enkele realisaties: het nieuwe Europese hoofdkantoor van AGC in Louvain-la-Neuve, het eigen nieuwe hoofdkantoor Van Roey in Rijkevorsel en E-cube in Oostende door dochterbedrijf Algemene Bouw Maes.

Made in Kempen sprak met bestuurder Jos Aerts.

Wat betekent innovatie voor u?
Jos Aerts: Innovatie is één van de pijlers van ons beleid 2012-2022. Concreet vullen we dat momenteel in door een alternatieve aanpak van bouwdossiers, in plaats van de traditionele aanbestedingsvormen. Door een intensieve SAMENwerking met de opdrachtgever waarbij we samen zoeken naar het beste antwoord op zijn vraag/behoefte. Hoe ruimer de context, hoe meer synergie er mogelijk is tussen de private en de publieke partner in een PPS. We gaan nog verder in die ondertussen gemeengoed geworden PPS-verhalen en gaan actief op zoek naar behoeften en totaaloplossingen op maat van onze klanten.

Hoe past u innovatie toe?
Jos Aerts: Wanneer de uitdagingen voor de klant ruimer gaan dan enkel bouwen, heb je een team nodig dat thuis is in verschillende disciplines. Bouwen is voor ons meer een onderdeel van DBFMO. Er is zeker nog meer innovatie mogelijk door deze elementen beter op elkaar af te stemmen en samen met de klant te focussen op maximale kwaliteit. De technische en financiële ondersteuning in dit type trajecten moet ook inzichtelijker aangepakt worden, communicatie met de klant is immers veel belangrijker. Een goede visualisatie van wat uiteindelijk gebouwd zal worden is daarbij een onmisbaar instrument.

Voor wie in uw bedrijf is innovatie een aandachtspunt?
Jos Aerts: Innovatie is een opdracht voor iedere medewerker en maakt deel uit van onze bedrijfscultuur. In praktijk zit de innovatieve aanpak voornamelijk bij de afdelingen acquisitie (contact met besturen), projectvoorbereiding (alternatieve contractvormen, uitwerken projecten) en uitvoering (effectieve aanpak van het bouwen). Om innovatie in het team te integreren, worden workshops gegeven.

Hoe houdt u bij Van Roey de aandacht voor innovatie scherp?
Jos Aerts: Door aan initiatieven zoals het feest van de innovatie of de Kempische Innovatie-academie deel te nemen en door workshops met bijvoorbeeld alle projectleiders te organiseren.

Wat leverden al die inspanningen u concreet op?
Jos Aerts: Nieuwe DBFMO-projecten (zoals Zoersel en Malle) waar we een voorsprong hebben op de concurrentie dankzij onze multidisciplinaire aanpak en samenwerking met lokale partners op maat van het project.

Welke uitdagingen in de toekomst ziet u voor Van Roey, en hoe kan innovatie u daarbij helpen?
Jos Aerts: Het duurzaam maken van het bedrijf en onze diensten wil zeggen dat we het anders moeten aanpakken. Dat vereist innovatie. Duurzaamheid zonder innovatie is onmogelijk, en innovatie kan niet zonder duurzaam te zijn. Aan de steeds strengere eisen in onze maatschappij voldoen met steeds minder middelen, is een grote uitdaging, waar innovatie een antwoord kan op geven.

Waarom neemt Van Roey deel aan het Feest van de Innovatie?
Jos Aerts: Als Kempisch bedrijf vinden we het belangrijk om regionale initiatieven te steunen en ons lokaal netwerk verder te versterken. Bovendien biedt het ons de mogelijkheid om het innovatief karakter van Van Roey uit te dragen.

Wat kunnen bezoekers bij u ontdekken?
Jos Aerts: Het publiek bepaalt mee het beleid van Van Roey. We vragen hun ongezouten mening over een aantal belangrijke thema’s van de toekomst.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer