Nieuws Kempen Van Rooy-FBT ontvangt label Inclusieve Ondernemer

Van Rooy-FBT ontvangt label Inclusieve Ondernemer

Van Rooy-FBT ontvangt label Inclusieve Ondernemer

i-diversoFunderingsspecialist Van Rooy-FBT uit Ravels heeft het attest Inclusieve Ondernemer 2016 ontvangen. Dat gebeurde tijdens een ontbijtbijeenkomst van I-Diverso, een Turnhoutse organisatie die de tewerkstelling van kansengroepen bevordert. Volgens I-Diverso is het Ravelse bedrijf een voorbeeld op dat vlak.

De ontbijtsessie vond plaats bij Würth en een 40-tal ondernemers uit Turnhout en omgeving namen deel. “Het was de eerste keer dat we zo’n bijeenkomst organiseerden”, zegt Ingrid Van der Heyden, inclusie architect bij I-Diverso. “We deden dat om onszelf beter bekend te maken en bedrijven aan te zetten tot inclusief ondernemen.” Onderwerpen als ‘Is aanwerven altijd een dure zaak?’ en ‘Hoe zet ik in op het ontwikkelen van de competenties van mijn medewerkers?’ kwamen aan bod.

Jobcoach
Sonja Kooremans, zaakvoerster en HR-verantwoordelijke van Van Rooy-FBT, hoeft alvast niet meer overtuigd te worden. “Ze maakten gebruik van een jobcoach van I-Diverso en deden al verschillende aanwervingen, waaronder jongeren en een anderstalige 50-plusser”, zegt Ingrid Van der Heyden. “Ze pasten hun onthaalbeleid aan en laten mensen met een verstandelijke beperking vrijwilligerswerk doen.”

“De reacties achteraf bij de deelnemers gaven aan dat het thema zeer actueel is. Onze taak zit er dus nog niet op”, besluit Van der Heyden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt, Herentals
Hasselt

Motmans en Partners realiseert overname

HR-dienstverlener Motmans & Partners, met kantoren in Herentals, Antwerpen, Hasselt, Diegem, Eindhoven en Lommel, heeft Plug.in Office overgenomen. Het Hasseltse bedrijf… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer