Nieuws Kempen Van Zon gaat voor 7 dagen op 7 in Beerse

Van Zon gaat voor 7 dagen op 7 in Beerse

Van Zon gaat voor 7 dagen op 7 in Beerse

CEO Marion Van Zon schroeft hoogst persoonlijk de symbolische eerste kolom vast.

CEO Marion Van Zon schroeft hoogst persoonlijk de symbolische eerste kolom vast.

Vanmorgen is in Beerse de eerste steen gelegd – tegenwoordig heet dat een eerste kolomzetting – van de nieuwe Cash & Carry van de Limburgse horecagroep Van Zon. Met de investering is een bedrag van 9 miljoen euro gemoeid en bij de start kunnen er 30 mensen aan het werk. Bijzonder: horecabedrijven kunnen er straks 7 dagen op 7 terecht om zich te bevoorraden.

“Horeca heeft service nodig en die bieden wij, elke dag van de week”, zegt CEO Marion Van Zon. “We zijn al lange tijd met ons transport actief in de Kempen 4 dagen op 7, maar over enkele maanden moet ook dat 7 dagen op 7 worden.”

Immense diepvriezer
Van Zon kocht een perceel van 2,5 ha op de bedrijvenzone Beerse-Zuid en bebouwt dat met 10.000 m2. De diepvriesruimte wordt 1.000m2 en krijgt een hoogte van 9m volledig in glas zodat de klanten alles goed kunnen bekijken. In de Cash & Cary zitten 30.000 producten op voorraad. “In het atrium komt een koffiebar waar onze bezoekers gratis koffie krijgen en zich kunnen neerzetten. Daar willen we horecamensen met mekaar laten kennismaken met de bedoeling om van mekaar te leren”, legt Marion Van Zon uit.

De aanwervingen starten later dit jaar. “Tegen het eindejaar zullen we een jobdag houden voor functies als kassier, magazijnier en administratief medewerker”, kondigt de CEO aan. “Belangrijkste criteria zijn klantgerichtheid en vriendelijkheid. Dat is bij ons nog belangrijker dan een diploma.”

Het complex wordt gebouwd door aannemingsbedrijf Mathieu Gijbels uit Opglabbeek. “We hebben dit project volledig digitaal voorbereid”, zegt CEO Mathi Gijbels. “Dat voorkomt fouten en laat het op de werf razendsnel vooruitgaan. We zijn zeer blij met deze opdracht, zeker omdat Van Zon net als wij een familiebedrijf is waar veel dynamiek van uit gaat.”

De opening is gepland in februari 2017.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.