Nieuws Kempen Van Zon opent in Beerse nieuwe vestiging van 10 miljoen

Van Zon opent in Beerse nieuwe vestiging van 10 miljoen

Van Zon opent in Beerse nieuwe vestiging van 10 miljoen

De nieuwe vestiging van horecagroothandel Van Zon in Beerse opent maandagmorgen 6 maart. De bouw van de cash & carry is in minder dan een jaar gerealiseerd. De investering bedraagt 10 miljoen euro en er gaan bij de start 40 mensen aan de slag. De nieuwe vestiging krijgt ook een centrale rol bij een nieuw online bestelplatform dat Van Zon later dit jaar lanceert.

Wat meteen opvalt wanneer je door de brede gangen loopt, is de grote transparantie, letterlijk. Door het veelvuldig gebruik van glas krijg je overal een in- en doorkijk, ook in de achterliggende magazijnen. “We hebben niets te verbergen, er zijn geen verborgen hoekjes. We willen volledig transparant zijn naar onze klanten”, legt CEO Marion Van Zon uit tijdens de rondgang.

Voor de bouw deed Van Zon een beroep op bouwonderneming Mathieu Gijbels. “Alles is vlot verlopen, in minder dan een jaar zijn we operationeel”, aldus nog Marion Van Zon. Ook de aanwerving van de medewerkers verliep voorspoedig. “Daarvoor deden we een beroep op t-interim. Ze plaatsten hier een zuil waarbij kandidaten werd gevraagd een sms te sturen. Er kwamen heel veel kandidaturen binnen. Alle jobs zijn ingevuld, van magazijnier tot koffiedame en van kassierster tot orderpicker. Een 40-tal in totaal. De mensen kregen intussen een interne opleiding in Beringen of Hamont, afhankelijk van hun functie.”

Uniek in sector
Enkel professionele klanten zijn 7 dagen op 7 welkom, zowel uit de horeca als andere sectoren (“iedereen met een BTW-nummer”). Ze kunnen kiezen uit zo’n 30.000 producten. De vleesafdeling wordt uitgebaat door Carmans uit Beringen.

“Voor ons als familiebedrijf is dit een grote investering”, benadrukt Marion Van Zon. “Die moet vanaf de eerste dag renderen en een succes worden. We hebben er veel vertrouwen in. Op social media is er alvast heel wat animo.”

De nieuwe vestiging in Beerse wordt ook de draaischijf van een nieuw serviceplatform waarmee Van Zon in de periode mei-juni van start wil gaan. “Klanten uit heel België kunnen tot 12 uur ’s middags online bestellen en in de loop van de namiddag wordt die bestelling geleverd. Bij ons weten zijn we daarmee uniek in onze sector.” Op middellange termijn wil Van Zon een cash & carry openen in elke Vlaamse provincie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.