Nieuws Kempen Vanhout bouwt aan ovaal van 22 miljoen

Vanhout bouwt aan ovaal van 22 miljoen

Vanhout bouwt aan ovaal van 22 miljoen

GEEL/ZOLDER – Bouwbedrijf Vanhout uit Geel is een van de drie bouwbedrijven die zijn uitgekozen om in Zolder een nieuwe overdekte wielerpiste te bouwen. Het complex van 15.000 m² zal begin 2023 klaar zijn en vergt een investering van 22 miljoen euro.

Vanhout bouwt samen met aannemers Houben uit Hasselt en Machiels Building Solutions uit Genk een nieuwe ovaalvormige wielerpiste in het Limburgse Zolder. Die wordt 250 meter lang en is ontworpen met brede bochten, wat de snelheid bevordert. Dat moet van Zolder dé place to be maken om nieuwe records te vestigen.

In de nieuwe velodroom zal plaats zijn voor 1.000 toeschouwers, uitbreidbaar met 1.000 extra. Het complex zal tevens dienen voor andere zaalsporten (volley, basket, tennis,…) Er komt ook een turnzaal van meer dan 1.000 m², een grote fitness, cafetaria en zelfs enkele winkels.

De grootste brokken van het budget, dat voorlopig rond 21,5 miljoen schommelt, worden gedragen door de gemeente Heusden-Zolder (7,5 miljoen) en Limburg Sterk Merk (7 miljoen), de niet-rendementsgebonden stichting die dividenden van LRM mag besteden aan maatschappelijk nuttige projecten. Ook de Vlaamse overheid draagt flink bij (6 miljoen).

Voor de tijdelijke vereniging van aannemers, die in het verleden ook al samen grote infrastructuurprojecten bouwden, is de nieuwe piste hoe dan ook een omzetmatige opsteker en een uniek visitekaartje.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.