Nieuws Kempen Vanhout bouwt opmerkelijk crematorium in Lommel

Vanhout bouwt opmerkelijk crematorium in Lommel

Vanhout bouwt opmerkelijk crematorium in Lommel

a2o_crematorium_beeld 01Dit najaar wordt de eerste steen gelegd van een nieuw crematorium in Lommel. Het ontwerp van a2o-architecten is opmerkelijk. In de architectuur staat de natuur centraal: het transparante gebouw vervloeit met het omliggende landschap. Bouwbedrijf Vanhout uit Geel zorgt voor de realisatie

Nu nog moeten de inwoners van Lommel en omgeving naar Turnhout, Hasselt of Nederland voor een crematie. In 2010 nam het stadsbestuur het initiatief om in de eigen regio een crematorium te bouwen. 6 andere gemeenten zetten mee hun schouders onder het project: Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Neerpelt, Overpelt en Peer. In 2013 werden de gemeenten lid van het samenwerkingsverband Pontes, dat op zoek ging naar een partner om het project te realiseren.

Tom Wustenberghs, directeur van Pontes. “Aan een open oproep gaven 10 consortia gehoor. Uit deze kandidaten werden 5 bouwteams geselecteerd die uitgenodigd werden om een visie en een concept uit te werken. Alle concepten werden in juni 2015 voorgesteld aan een selectiecommissie. Uiteindelijk kwam het voorstel van het bouwteam VALE met a2o-architecten uit Hasselt en Groep Vanhout uit Geel als beste uit de bus.”

Binnen budget en timing
“Met een sterk en enthousiast team staan wij klaar om ook dit mooie PPS-project samen met Pontes gestalte te geven en de werken binnen het afgesproken budget en de timing te realiseren”, reageert Vanhout op de toewijzing.

De werkzaamheden zullen zo’n 1,5 jaar in beslag nemen zodat het crematorium tegen einde 2017 in gebruik kan worden genomen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer