Nieuws Kempen Vanlommel in Meerhout failliet, 25 banen op de tocht

Vanlommel in Meerhout failliet, 25 banen op de tocht

Vanlommel in Meerhout failliet, 25 banen op de tocht

MEERHOUT – In ons wekelijks overzicht van de faillissementen kon u al lezen dat de ondernemingsrechtbank in Turnhout de nv Vanlommel en drie verwante ondernemingen, allemaal gevestigd in de Ambachtsstraat 11 in Meerhout, failliet heeft verklaard. Dat gebeurde na het afspringen van onderhandelingen over een overname. 25 jobs staan op de tocht.

De 4 faillissementen gaan over de nv Vanlommel Holding, de bvba Bovelman, de nv Vanlommel en de bvba VL Works. Samen waren ze gespecialiseerd in afbraakwerken, grondverzet en aanleg van riolering. Ze verhuurden hiervoor alle nodige kraanmachines, met of zonder machinisten en handlangers. Het aantal opdrachten verminderden terwijl de kosten bleven en zo is het bedrijf stilaan in de problemen gekomen. “Vorig jaar werd de procedure voor een gerechtelijke reorganisatie opgestart”, vertelt zaakvoerder Michaël Van Moffaert in Gazet van Antwerpen. “Dat had als doel om het bedrijf te kunnen verkopen. Maar de onderhandelingen met de kandidaat-koper zijn afgesprongen. We hebben dan beslist om de lopende procedure niet meer af te wachten en de boeken neer te leggen.” De vier bedrijven hebben samen nog zo’n vijfentwintig mensen in dienst.

De nv Vanlommel werd in de jaren negentig opgericht met één kraan en één machinist. Het bedrijf wist in de beginjaren in te spelen op een grote behoefte binnen de aannemerswereld: op het juiste moment de juiste mensen en machines ter beschikking stellen op een werf. Daardoor groeide de onderneming flink. In 2011 verhuisde het bedrijf naar een nieuw pand aan de Ambachtsstraat waar het beschikte over een ruim atelier om de tientallen machines te onderhouden.

Op 25 januari van vorig jaar ontstond er brand in de werkplaats. Daarbij raakten verscheidene machines vernield. Ook het gebouw leed schade. “De brand is niet de rechtstreekse aanleiding voor het faillissement, maar het heeft de zaak ook zeker niet vooruitgeholpen”, vertelt van Moffaert. “Zo’n voorval brengt toch altijd meer kosten met zich mee dan wat er vergoed wordt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer