Nieuws Kempen VanRoey.be wil met nieuw gebouw silicon valley van de Kempen worden

VanRoey.be wil met nieuw gebouw silicon valley van de Kempen worden

VanRoey.be wil met nieuw gebouw silicon valley van de Kempen worden

TURNHOUT – Het bekende ICT bedrijf VanRoey.be werkt aan een flinke uitbreiding op de bestaande site in Turnhout. Daar wil het bedrijf tegen eind 2021 een volledig nieuw gebouw realiseren, naast het bestaande. Dat moet het voor VanRoey.be mogelijk maken om nog optimaler te werken, verder te kunnen groeien én verwante bedrijven aan te trekken op de site in Turnhout.

De komende maanden zal een nieuwe gebouw verrijzen op de site van VanRoey.be langs de Turnhoutse ring, op de hoek van de Kempenlaan en de Antwerpsesteenweg. “We zijn naar hier verhuisd in 2002”, herinnert zaakvoerder Pat Van Roey zich. “Het gebouw stond hier al en was vroeger een supermarkt. Dat maakt dat de infrastructuur nu eigenlijk niet ideaal is voor onze activiteiten. Daarom willen we op de parking van de bestaande site een bijkomend gebouw realiseren. Het is onze ambitie om te groeien, dus we bouwen nu ineens groot genoeg.”

Silicon valley

Groot genoeg betekent: 7 etages en nog een gelijkvloers en een kelder. De expansie is welkom, want de meer dan 160 werknemers kwamen in het huidige gebouw krap te zitten. “Dit nieuwe gebouw zal ons natuurlijk meer ruimte bieden, maar belangrijker is dat het een centraal kenniscentrum in de Kempen zal worden, waar IT kennis ontwikkeld en gedeeld wordt. Het is de bedoeling om een aantal bedrijven in de regio aan te trekken die hier bedrijfsruimte willen huren. Zo wordt dit nieuwe gebouw ook een ontmoetingsplek waar nieuwe samenwerkingen tot stand kunnen komen. We hopen andere innoverende bedrijven naar hier te halen, zodat we elkaar kunnen inspireren, eigenlijk naar het voorbeeld van silicon valley.”

Dienstencentrum

Bijkomende troef van dat nieuwe gebouw is dat het polyvalent en modulair is opgevat. Het wordt dus geschikt voor heel wat toepassingen en kan op termijn worden aangepast voor nieuwe technologieën. Ook heel wat duurzame toepassingen zijn voorzien, zoals zonnepanelen en verwarming met geothermie. Dat maakt het volledig energieneutraal. Ook het bestaande ‘supermarkt’-gebouw blijft nog bestaan. “Het is een grote ruimte. Die is goed te gebruiken om nog service aan publiek te bieden en voor het monteren van zaken. Wel zie ik onze retail aan particulieren in fysieke vorm stilaan verdwijnen. Je ziet nu al dat dit meer en meer via internet gebeurt”, stelt Pat Van Roey. “Het grote publiek kent VanRoey.be nog wel als een zaak waar je computers kunt kopen. Maar onze focus ligt al jaren op het uitbouwen van een integrale dienstverlening aan professionele klanten. Daarbij zijn relaties tussen medewerkers en klanten veel belangrijker dan de producten op zich. In die zin was er een nood aan een nieuw gebouw dat beter aansluit op onze identiteit als dienstverlener. Minder winkel dus en meer dienstencentrum.”

Regionaal project

VanRoey.be heeft er expliciet voor gekozen om dit bouwproject te realiseren in samenwerking met lokale bouwfirma’s. De hoofdaannemer is Vanhout.pro, deel van de groep Van Roey. Architect is Reginald Schellen. Het studiebureau Concreet uit Kapellen staat in voor alle bouwkundige berekeningen.  Ingenieur Tom Smets van het Turnhoutse studiebureel Vörtgang  maakte een ontwerp voor de technische installaties. VanRoey.be verwacht de eerste ruimtes in gebruik te nemen eind 2021.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Herentals
Antwerpen

Intracto neemt Antwerpse iValue over

HERENTALS/ANTWERPEN – De overnametocht van IT-bedrijf Intracto is nog niet voorbij. De Herentalse groep heeft deze week in Antwerpen iValue… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio