Nieuws Kempen VéDéCar bouwt 9 koelwagens voor Groep JAM en Transpo Van Zon

VéDéCar bouwt 9 koelwagens voor Groep JAM en Transpo Van Zon

VéDéCar bouwt 9 koelwagens voor Groep JAM en Transpo Van Zon

IMG_1365VéDéCar uit Merksplas, marktleider in België op het vlak van koel- en vriescarrosserieën voor vrachtwagens en opleggers, heeft zopas een belangrijk project beëindigd. In opdracht van Groep JAM uit Limburg (Mercedes) bouwde het bedrijf 9 vrachtwagens op voor Transpo Van Zon uit Hamont-Achel. Dat bedrijf verzorgt de leveringen voor de horecagroothandel Van Zon.

Transpo Van Zon koos voor de combinatie van de Mercedes Antos 18.27 L in combinatie met de Carrier Supra 1150 (voor de koeling). “De laadbak op het Mercedes-onderstel hebben wij geproduceerd”, zegt bestuurder Hans Vandijck van VéDéCar. “Die bestaat uit polyester sandwichpanelen en we bouwden er ook koeling in, onze specialiteit. We zijn zeer blij met dit order. Het betekende voor ons een zeer mooie opdracht. In België zijn we dan wel de grootste, in Europa blijven we een kleine speler. Met dit project houden we ook de budgetten binnen de Belgische economie.”

Essers grootste klant
VéDéCar heeft nog andere klanten in Limburg. “We werken zeer veel voor Groep Essers”, gaat Hans Vandijck verder. “Jaarlijks bouwen we voor hen 50 tot 100 wagens op een totale productie van 400 tot 500. Daarmee is Essers onze grootste klant. Momenteel werken we aan een order van 70 stuks, verspreid over een heel jaar. Die zijn vooral bedoeld voor het transport van farmaceutisch materiaal.” Bij VéDéCar werken 65 mensen.

Van Zon is recent gestart met een nieuwbouw op het industrieterrein Beerse-Zuid. Daar wil de groothandel over een jaar een grote cash&carry openen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer