Nieuws Kempen “Veel kansen voor Kempense bedrijven op Europees geld”

“Veel kansen voor Kempense bedrijven op Europees geld”

“Veel kansen voor Kempense bedrijven op Europees geld”

europese vlagEr liggen heel wat kansen voor Kempense bedrijven om aanspraak te maken op Europese subsidies. Dat is het achterliggende idee van een info- en netwerkbijeenkomst die het provinciebestuur vanavond organiseert in de Warande in Turnhout. “De vernieuwe focus van Europa ligt op bedrijfsparticipatie”, zegt Jeannette Zuidema van de dienst Europa van de provincie Antwerpen.

“De kreet voor een slim, duurzaam en inclusief Europa werd de voorbije jaren vertaald in diverse programma`s. De rode draad doorheen die programma’s is economische innovatie & vergroening. In de nieuwe programmaperiode staat de de samenwerking centraal tussen kennisinstellingen, KMO’s en overheden. Kruisbestuivingen kunnen zorgen voor nieuwe kansen op innovatie en economische ontwikkeling voor onze provincie”, aldus Zuidema. Voor de komende periode zullen Thomas More Kempen en VITO belangrijke partners in de economische ontwikkeling van de Kempen zijn.

9,5 miljoen Efro-geld
Veel Europese programma’s staan open voor organisaties uit de Kempen. De deelname van bedrijven wordt door bijna alle Europese programma’s als belangrijk aandachtspunt gezien. Bedrijven kunnen zelf projecten indienen bij een Europees programma of deelnemen aan projecten die door intermediaire organisaties worden ontwikkeld. Binnen het programma Efro-Vlaanderen wordt er bovendien 9,5 miljoen euro opzij gezet voor projecten in de Kempen tussen 2014-2020.

Organisaties of bedrijven met een projectidee kunnen contact opnemen met de dienst Europa van de Provincie Antwerpen. Dienst Europa heeft verschillende projectbegeleiders in dienst die samen met hen op zoek gaan naar het beste Europese programma voor hun idee. Deze dienstverlening is gratis.

Het programma voor vanavond ziet eruit volgt:
17.30-19.00: netwerkreceptie + walking dinner
19.15-20.45: voorstelling humoristisch jaaroverzicht Europa
20.45-21.45: napraten met een drankje

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer