Nieuws Kempen Veiling Hoogstraten ondersteunt telers met straffe software

Veiling Hoogstraten ondersteunt telers met straffe software

Veiling Hoogstraten ondersteunt telers met straffe software

Coöperatie Hoogstraten zet haar telers op het digitale pad met Care4Growting, een platform waarmee ze meer inzicht kunnen krijgen in hun oogst en werking. Hiermee kunnen ze efficiënter en duurzamer telen, belooft ontwikkelaar Salesforce.

Via dit digitaal platform, dat samen met BelOrta en Reo Veilingen is gelanceerd, kan elke teler onder meer de prijzen van de gewassen bekijken en ook een melding krijgen van de opbrengst van zijn geveilde oogst. Hij krijgt ook een ‘virtuele assistent’ die hem in elke stap van het teeltproces bijstaat, afhankelijk van het gewas.

Cloudbased platform

Het Care4Growing platform is mobiel toegankelijk. Hierdoor kunnen de ruim 3.000 aangesloten telers direct op het veld de verplichte administratie en registraties afhandelen.

Later komt er ook een gedeelte ‘expert community’ in Care4Growing. “Vroeger zagen telers elkaar op de veilingen. Vandaag gebeurt dit veel minder. In deze expert community kunnen telers opnieuw met elkaar communiceren en advies delen”, vertelt Steven Boen, projectleider van Care4Growing.

Minder verspilling

Het platform zal de sector veel nuttige data bezorgen die in de toekomst kan ingezet worden voor een efficiëntere landbouw.  “Zo zullen de coöperaties veel beter vraag en aanbod op elkaar kunnen afstemmen, waardoor er minder verspilling is en hun efficiëntie kan verhogen. Maar men zal bijvoorbeeld ook beter kunnen analyseren hoe bepaalde plantenziektes en plagen zich verspreiden. Telers kunnen ze dan sneller lokaliseren, indijken en ook veel gerichter behandelen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.