Nieuws Kempen Velo-Local bestelt pakjes per cargofiets

Velo-Local bestelt pakjes per cargofiets

Velo-Local bestelt pakjes per cargofiets

HERENTALS – Velo-Local is het nieuwe initiatief van de 19-jarige Herentalsenaar Ibra Sow. Met een elektrische cargofiets vervoert hij pakjes op bestelling. Als het initiatief aanslaat, wil hij het uitbreiden naar andere Kempense steden.

“In grotere steden als Gent, Antwerpen en Brussel zijn dergelijke pakjesdiensten al populair”, steekt Ibra Sow van wal. “Ik dacht: waarom ook niet zoiets uitbouwen in de kleinere steden?” Met Vélo-local gaat de jonge Herentalsenaar nu de concurrentie aan met pakjesdiensten per bestelwagen. “De elektrische cargofiets die ik gebruik, beweegt zich vlotter door het centrumverkeer dan bestelwagentjes”, zegt Sow. “Bovendien is er een groot milieuvoordeel: minder autoverkeer en minder uitstoot.”

Zowel bedrijven, handelaars als particulieren kunnen een beroep doen op Velo-Local. Ibra Sow hoopt, zeker voor particulieren, wat meerwaarde te bieden. “Denk maar aan oudere mensen die iemand nodig hebben om boodschappen van de markt of het warenhuis naar huis te brengen. Ze moeten gewoon via mijn website de adressen en de omvang van de vracht ingeven. Tegelijk maak ik ook een praatje met hen. Zo help ik ook nog bij de verbondenheid tussen mensen.”

Ibra Sow is het project Velo-Local gaan voorstellen bij verscheidene bedrijven in de regio en kreeg enthousiaste reacties. Aan één onderneming heeft hij al een vast klant. “Ik wil dit initiatief graag zien groeien”, stelt Ibra Sow nog. “Als het lukt in Herentals hoop ik ook in andere Kempense steden actief te worden. Dan zal Velo-Local gaan werken met extra medewerkers.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.