Nieuws Kempen Verhuren via Airbnb? Kempense Airbnbutler neemt alle zorgen uit handen

Verhuren via Airbnb? Kempense Airbnbutler neemt alle zorgen uit handen

Verhuren via Airbnb? Kempense Airbnbutler neemt alle zorgen uit handen

Werner Vennen (links) en Peter Ballière

Werner Vennen (links) en Peter Ballière

Het succes van boekingssite Airbnb inspireert ook andere ondernemers. Werner Vennen en Peter Ballière uit Brecht zijn een week geleden gestart met de Belgische tak van Airbnbutler, een jong bedrijf uit Amsterdam dat eigenaars van panden die ze via Airbnb verhuren, alle zorgen uit handen neemt. Het Kempense duo biedt de service vanaf nu aan in Groot-Antwerpen.

Het koppel runt drie restaurants op Aruba, waar het ook een appartement verhuurt via Airbnb. “Daar hebben we het beheer volledig uit handen gegeven”, vertelt Werner Vennen. “We waren aan het uitkijken of hier een gelijkaardige service bestond en zo kwamen we terecht bij de mensen van Airbnbutler in Amsterdam, jongelui die anderhalf jaar geleden zijn gestart. Wij gaan nu dezelfde service leveren in Antwerpen.”

Groot potentieel
Airbnbutler neemt alle taken op zich bij de korte-termijnverhuur van je huis of appartement. Het regelt de schoonmaak voor en na de komst van Airbnb-bezoekers, het contact en de verwelkoming van de gasten, de overdracht van de sleutels, enz. Na anderhalf jaar hebben de Nederlandse oprichters meer dan 100 panden in beheer in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. En ook hier is er potentieel, aldus Vennen en Ballière. “We schatten dat er in Antwerpen en ruime omgeving zeker 10.000 panden via Airbnb worden verhuurd. De boekingssite boomt enorm en zal ook dit jaar nog groeien. Verhuurders zien nogal eens op tegen de rompslomp en die nemen we hen uit handen.” Airbnbutler rekent een commissie aan voor de geboden diensten.

Klanten hebben de twee Kempenaars nog niet. “Onze .be-site staat nog maar een week online. We zijn nu overal contacten aan het leggen, ook met makelaars. Panden die bijvoorbeeld gemeubeld zijn maar te lang te koop blijven, kunnen op korte termijn worden verhuurd en zo nog geld genereren voor de eigenaar.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer