Nieuws Kempen Verkeer E313 voorlopig normaal onder ‘brokkelbrug’ Wommelgem. Brug zelf afgesloten.

Verkeer E313 voorlopig normaal onder ‘brokkelbrug’ Wommelgem. Brug zelf afgesloten.

Foto; GVA

Verkeer E313 voorlopig normaal onder ‘brokkelbrug’ Wommelgem. Brug zelf afgesloten.

WOMMELGEM – De brug van de Wijnegemsteenweg over de E313 blijft ook na de kerstvakantie nog voor onbepaalde duur afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Op de E313 zelf ondervindt het verkeer momenteel geen hinder meer van de problemen met de brug, maar voor het lokale verkeer van en naar Wommelgem is er sinds het afsluiten van de brug wel een belangrijke invalsweg weggevallen.

Eind december zijn er stukken beton afgebrokkeld van de brug en terecht gekomen op de onderliggende E313. Nu worden er verscheidene inspecties uitgevoerd en op basis daarvan wordt de situatie weldra herbekeken. Een termijn voor de heropening is er dus nog niet. Gemotoriseerd verkeer mag tot nader order de brug niet gebruiken. Fietsers mogen wel gewoon over de brug rijden, aangezien het afsluiten enkel bedoeld is om verdere afbrokkeling van het beton door trillingen te voorkomen.

De brug van de Wijnegemsteenweg staat al langer op de lijst van bruggen die AWV extra in de gaten houdt en prioritair wil aanpakken omdat ze versleten zijn. Ze zou in 2022 sowieso worden afgebroken en vervangen, maar het is niet duidelijk of dat nu al vroeger zal kunnen gebeuren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer