Nieuws Kempen Vertrouwen herwonnen tussen stad en Turnhoutse ondernemers

Vertrouwen herwonnen tussen stad en Turnhoutse ondernemers

Vertrouwen herwonnen tussen stad en Turnhoutse ondernemers

DSC_3608“Het vertrouwen is herwonnen.” Met die woorden vat uittredend voorzitter Flor Joosen van Unizo Turnhout anderhalf jaar gesprekken samen binnen de Werkgroep Vertrouwen. In december 2014 ondertekenden Unizo en de stad Turnhout een engagementsverklaring waarin beide overeenkwamen om het vertrouwen tussen het beleid en de Turnhoutse ondernemer te herstellen.

“Dat vertrouwen was er niet meer”, zegt Joosen. “Er waren de ontwikkelingen aan de Steenweg op Gierle, de economische crisis, de opkomst van online verkoop. Een jaar later mag ik vaststellen dat de neuzen in dezelfde richting staan. Het vertrouwen heeft een invulling gekregen. We staan nu op een punt waarin veel ondernemers goesting krijgen om in een positieve flow weer dingen te gaan doen.”

Wensen blijven
Stad en ondernemers discussieerden met mekaar over ruimtelijke ordening, mobiliteit en citymarketing. Discussiepunten blijven, zoals over de parkeertarieven, het beperkt parkeren op de markt, de bewegwijzering naar de parkings. Maar er werd ook een aantal zaken gerealiseerd zoals de aanstelling van een horecacoach, leegstandsacties en de inrichting van belevingspleintjes. Beide partijen maakten een lijst met nog meer mogelijke acties zoals het maken van promofilmpjes, een webshop op Turnhouts niveau en het bevorderen van het veiligheidsgevoel op straat.

“We hebben een goed traject gelopen”, zegt schepen van Lokale Economie Luc Hermans. “Er is een aantal lovende trajecten opgestart en er gaan er nog komen. We moeten samen aan de kar trekken. Toch nog een oproep aan de handelaars: men moet collectief denken en er tegen kunnen dat bij de buren ook de zon schijnt. Het moet stimuleren om actie te ondernemen om die klant ook binnen te halen.”

De Werkgroep Vertrouwen wordt verder gezet op basis van een halfjaarlijks overleg waarbij wordt gewaakt over de uitvoering van de gemaakte afspraken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer