Nieuws Kempen Vic Swerts (Soudal) wedijvert naast Marc Coucke voor Studio 100 aandelen

Vic Swerts (Soudal) wedijvert naast Marc Coucke voor Studio 100 aandelen

Vic Swerts (Soudal) wedijvert naast Marc Coucke voor Studio 100 aandelen

TURNHOUT/SCHELLE – De Turnhoutse ondernemer Vic Swerts is in een tandem met Frank Donck een van de kandidaten om een kwart van de aandelen over te nemen van Studio 100, de bekende media- en entertainmentgroep. Swerts krijgt daarbij onder meer concurrentie van zakenman Marc Coucke. Dat meldt De Tijd.

Studio 100, het bedrijf achter Plopsaland, Samson & Gert, Mega Mindy, Kabouter Plop en K3, wil een nieuwe aandeelhouder aan boord hijsen, zodat de huidige eigenaars een deel van hun aandelen kunnen verkopen. De Antwerpse groep is in handen van zijn oprichters Gert Verhulst (33,6%) en Hans Bourlon (33,6%) en van de private-equitypoot van BNP Paribas Fortis (32,5%).

150 miljoen?

Het is de bedoeling dat de drie aandeelhouders in verhouding tot hun huidig belang bestaande aandelen verkopen en dat de nieuwkomer hoogstens een kwart van de groep koopt.

Het belang van 25 procent wordt in de wandelgangen gewaardeerd op 125 à 150 miljoen euro. Of die prijs daadwerkelijk wordt gehaald, moet nog blijken.

De zoektocht naar een vierde aandeelhouder werd in de herfst gelanceerd. Meer dan tien kandidaten maakten hun interesse bekend. Na een eerste selectie blijven er een zestal over, zowel uit het binnen- als het buitenland. Daar zitten financiële partijen tussen, maar ook familiale investeerders zoals Coucke, Swerts en Donck.

Swerts – Donck

Swerts, de sterke man achter de siliconen- en lijmenproducent Soudal, en Donck (ex-Telenet, bestuurder bij KBC) werken samen voor de deal. De twee kennen elkaar al lang: Swerts’ schoonzoon en Donck waren allebei een tijdje actief bij Investco, de voorloper van KBC Private Equity. Beide ondernemers zijn ook betrokken bij Opening the Future, een initiatief van de serieondernemer Urbain Vandeurzen rond hersenziekten.

Geldmachine

Wie de andere partijen in het Studio 100-dossier zijn, is nog onduidelijk, al circuleren er uiteraard wel namen. Wel duidelijk is dat Studio 100 een interessante investering is. Het bedrijf uit Schelle, dat Gert Verhulst en Hans Bourlon in 1996 oprichtten met vijf medewerkers en een pluchen hond, heeft zich de voorbije 23 jaar ontpopt tot een winstgevende media- en entertainmentgroep. Ook de pretparkpoot, ondertussen actief in vier landen, is goed voor een miljoenenomzet. Daarbovenop maakt ook het groeiparcours het entertainmentbedrijf tot een aantrekkelijke koop. Waar Studio 100 in 2006 73 miljoen euro omzet draaide, was dat in 2018 bijna 180 miljoen. Die groei gebeurt op eigen kracht, maar ook door overnames. In 2008 maakte het bedrijf een reuzensprong door het Duitse EM Entertainment over te nemen. Zo kregen figuren als Maya De Bij, Wickie De Viking en Heidi een nieuw leven. Twee jaar geleden legde Studio 100 de hand op de distributeur van kinderseries als Nijntje, de bekende creatie van Dick Bruna.

“Wie wordt de nieuwe aandeelhouder van Studio 100?” Het zou alvast stof opleveren voor een boeiende show. Eentje die, met Vic Swerts als kandidaat, zeker blijft plakken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Scandinavië lonkt voor Intracto

Met de overname van Stendahls zet Intracto Group haar eerste stappen in Scandinavië. Het prestigieuze Zweedse full-service agency staat met een… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.