Foto: Voka

Vier bedrijven uit Mechelen-Kempen mogen zich ‘SDG Champion’ noemen

Belorta, Pidpa, Smulders en Bouwgroep Willemen zijn door Voka Mechelen-Kempen benoemd tot SDG Champion, een erkenning voor hun "vernieuwende projecten die een verschil maken op het vlak van CO2-reductie, schone en betaalbare energie en duurzaam watergebruik". Tijdens de uitreiking kregen in totaal veertig bedrijven uit de regio een 'Voka Charter Duurzaam Ondernemen'.

 

SGD's staat voor de zeventien doelstellingen die zijn vastgelegd door de Verenigde Naties. "Die doelstellingen moeten bedrijven en burgers helpen om duurzaam te werken tot 2030 en verder", zegt Guido Evens van Voka Mechelen-Kempen. "Het is hoopgevend dat bedrijven hun beleid aanpassen aan de doelstellingen van de Verenigde Naties. Ze gebruiken dit als kompas om hun bedrijf te runnen."

Veertig bedrijven kregen een zo'n erkenning voor de duurzame acties die ze hebben ondernomen in de voorbije jaren. De bedrijven hebben bijvoorbeeld hun transport vergroend, hun CO2-uitstoot verminderd of een duurzaam proces opgezet om hun producten te ontwikkelen.

Dit jaar zijn er ook negen SDG Pioneers, waaronder Thomas More, Ooms Woonrealisaties en Orakel Group. "Een bedrijf dat drie keer een succesvol traject aflegt en laureaat is, binnen een periode van vijf jaar, kan uitpakken met een certificaat van de Verenigde Naties. Ze zijn dan officieel SDG Pioneer", zegt Evens.

Prijs

Op de uitreiking, die dit jaar plaatsvond bij Belorta in Mechelen, zijn ook drie genomineerden bekendgemaakt die kans maken op de prijs voor duurzaam ondernemen. Het gaat om labelprinter Desmedt Labels uit Bornem, IT-consultant Vanroey.be uit Turnhout en aluminiumproducent Reynaers Group uit Duffel. De winnaar wordt bekendgemaakt op 28 september tijdens het Voka-gala.