Nieuws Kempen Vincero Wines viert Nieuwjaar met een eigen cava-label

Vincero Wines viert Nieuwjaar met een eigen cava-label

Vincero Wines viert Nieuwjaar met een eigen cava-label

Cavaproducent Roman van wijnhuis Masset (links) en Toby, wijnconsulent bij Vincero Wines.

Cavaproducent Roman van wijnhuis Masset (links) en Toby, wijnconsulent bij Vincero Wines.

Vincero Wines uit Oosterlo-Geel laat op oudejaarsavond de kurken knallen van een eigen cava-label, dat naar de naam MIM zal luisteren. “We hebben die speciaal voor ons laten bottelen bij het wijnhuis Masset in de Penedes in Spanje”, zegt Jess Van Weert, medezaakvoerder van Vincero Wines. “En we hebben er ook een eigen etiket voor gecreëerd.”

In Spanje staat op dit moment een eerste lading van 6.800 flessen klaar. “We verwachten die hier in de week voor oudjaar. Op die manier kunnen onze klanten op oudejaarsavond de eerste flessen ontkurken”, aldus nog Van Weert, die verder in Heist-op-den-Berg het gastronomisch restaurant A la carte uitbaat.

Naar horeca
De wijnimporteur en –groothandel kijkt met de cava vooral richting de gastronomische restaurants en betere brasseries. “Zij willen een betere bescherming voor de wijnen die zij serveren”, weet Van Weert. “Het kan niet dat de klant die later aan een dumpingprijs op internet vindt. In ons geval bepalen wij de prijs voor de particulier.”

Intussen lanceert Job Docx, de rechterhand van Jess Van Weert bij A la carte, een nieuw concept: Kok o vin. Via pop-ups op verschillende plaatsen gaat die originele thema-avonden organiseren met eten en wijn in een hoofdrol.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer