Nieuws Kempen Vintage-dealer Yves Chung, bekend van ‘Stukken van Mensen’, houdt stockverkoop

Vintage-dealer Yves Chung, bekend van ‘Stukken van Mensen’, houdt stockverkoop

Foto: BERT DE DEKEN

Vintage-dealer Yves Chung, bekend van ‘Stukken van Mensen’, houdt stockverkoop

HERENTALS – Een mens krijgt in zijn leven wat spullen bijeen, maar in de Kempen zullen er maar weinig te vinden zijn die zo veel ‘meubelen en huisgerief’ hebben als vintage-handelaar Yves Chung (43), bekend van het tv-programma Stukken van Mensen, en al vijftien jaar vintage-dealer. Tijd om zijn magazijnen eens leeg te maken, zo oordeelt Chung, die op 3 en 4 december een open dag en een stockverkoop houdt.

Chung is het prototype van een selfmade man. “Op school heb ik er nooit wat van gebakken”, lacht hij. “Niks voor mij. Ik kon me niet concentreren en ben zonder diploma uit het middelbaar onderwijs weggewandeld. Ik heb allerlei jobs gedaan, soms ook echte kutjobs.”

Om maar te zeggen dat er een leven was vóór zijn handelsactiviteiten. Yves Chung begon zijn arbeidscarrière als metaalbewerker, dan volgde nog het ene na de andere baantje en daarna reed hij acht jaar lang met de camion om glaswerk voor serres te vervoeren. “Die laatste baan gaf me ruimte om mijn hobby, namelijk het verzamelen van vintage-stukken, verder te ontwikkelen”, zegt Yves. “Mijn baas, met wie ik een opperbeste relatie had, liet dat toe. Maar al die stukken begonnen zich wel bij mij thuis op te stapelen, tot mijn vrouw op den duur lastig werd en mij aanspoorde om eens wat meer ruimte te maken. Toen begon ik als hobby bepaalde dingen te verkopen en dat werd al snel een bijberoep.”

Op een zeker moment realiseerde de Herentalsenaar zich dat hij met die hobby geld kon verdienen. “Ik durf impulsief stukken aankopen, omdat ik van mooie dingen houd”, zegt hij. “Meestal pakt dat goed uit en kan ik met winst verkopen.”

Had hij in het begin van zijn carrière moeite om mooie dingen opnieuw te verkopen – ze bleven soms lang in het interieur van zijn huis staan – dan neemt hij er nu makkelijker afstand van. “Je leert dat spullen komen en gaan.” Van die spullen puilen zijn twee magazijnen nu uit en daarom organiseert hij binnenkort een stockverkoop bij zijn zaak Pellegrini Design in Dikberd 34 in Herentals op zaterdag en zondag 3 en 4 december.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.