Nieuws Kempen Virtuele stad Sopracity toont opties voor bouwproces

Virtuele stad Sopracity toont opties voor bouwproces

Virtuele stad Sopracity toont opties voor bouwproces

GROBBENDONK – Om architecten, voorschrijvers en beslissingnemers beter te faciliteren tijdens ontwerp en planning van een bouwproject, lanceert SOPREMA Sopracity. In deze virtuele 3D-stad kan je overzichtelijk inspiratie opdoen voor bouwplannen en zie je praktisch haalbare én bewezen oplossingen voor specifieke noden. Je vliegt als het ware door de stad en maakt kennis met de totaaloplossingen voor de volledige bouwschil. Vervolgens verzamel je met één klik de noodzakelijke technische info.

Met de oplevering van Sopracity luidt waterdichtingsexpert SOPREMA een nieuw tijdperk in voor elke bouwprofessional. Het gebruiksvriendelijke online platform vertrekt van specifieke vragen die voorschrijvers en beslissingnemers hebben bij projecten en helpt hen de beste materialen en oplossingen op maat te selecteren. Dat maakt het eenvoudig om te navigeren doorheen het groeiende aanbod aan waterdichtings- en isolatiematerialen. Vanuit droneperspectief verken je de stad met een 360°-view. Verschillende gebouwtypes tonen toegepaste waterdichtings- en isolatiesystemen. Zo maak je als voorschrijver ook op overschouwbare wijze kennis met speciaal ontwikkelde premium systemen voor vloeren, gevels, muren, wanden en funderingsmuren. Je ziet meteen welke materialen compatibel zijn en een optimale oplossing vormen voor jouw specifieke projectnoden binnen de huidige regelgeving.

Diverse gebouwen

Sopracity bevat tien verschillende gebouwen, elk uit een segment waarin de materialen van SOPREMA hun bestemming vinden: virtuele replica’s van het hoofdkantoor en opleidingscentrum van SOPREMA, een kantoor, opslagplaats, appartement, privéwoning , winkelcentrum, ziekenhuis, woonzorgcentrum, school en ecohuis. Zo ontdek je waterdichtings- en isolatieoplossingen toegepast in groendaken, hellende en platte daken, maar ook in parkings, (dak)terrassen, galerijen en balkons.

Een stad die groeit

Met Sopracity wil SOPREMA een weergave tonen van een gemiddelde stad uit de echte wereld. Maar er is meer. De virtuele stad groeit. Op termijn zullen er nog meer exemplarische gebouwen er hun plek vinden. Daarnaast is Sopracity natuurlijk gewoon leuk in gebruik. Zo laat de dronefunctie de klant zelfs toe om door te stad te vliegen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.