Nieuws Kempen Vishandel Arijs herstart als De Vis Factorij – Arijs

Vishandel Arijs herstart als De Vis Factorij – Arijs

Vishandel Arijs herstart als De Vis Factorij – Arijs

HERENTALS – Mario Vleugels van Agora Culinair bereikte vandaag een akkoord met de curator en de ondernemingsrechtbank om samen met twee andere investeerders de failliete vishandel Arijs over te nemen. Agora Culinair wil daarmee verder groeien als ‘one-stop’ leverancier voor de horeca en particulieren. Walter Arijs komt samen met een deel van zijn vroegere medewerkers aan boord.

“Agora Culinair maakt al jaren de strategische keuze om een ‘one stop delivery’ aan te bieden voor de horecaprofessional”, verduidelijkt Mario Vleugels de overname. “Voor onze horecaklanten is tijd kostbaar. Door die horecaklant een full service te bieden bespaart die tijd, terwijl wij door onze schaalgrootte de kosten qua transport en personeel onder controle kunnen houden. Een win-win dus.”

De voorbije jaren versterkte Agora Culinair zich al met bedrijven als Horeca Meat Service, Limbufreez, Maviglia, Brouwers Slagroom, Vleminckx Horeca Service en andere. “Dat zijn stuk voor stuk familiale bedrijven uit de professionele foodservice”, verduidelijkt Mario Vleugels. “Zij brachten ons expertise en volume. Niet toevallig zijn het telkens specialisten in vers. Want naast vakmanschap en volume staat ook vers met een hoofdletter V in ons alfabet. Een bedrijf als Arijs past perfect in die visie. Ook daar is er familiale expertise in vers. Bovendien brengt onze investeringspartner nog extra ambachtelijke vakkennis en netwerk mee.”

Vertrouwen

Het visbedrijf Arijs is ook een overbuur van de Cash & Carry die Agora Culinair in Herentals exploiteert. “We deden met Arijs al samen promoties”, vertelt Mario Vleugels. “We weten dus wat het potentieel is. Jammer dat de coronacrisis het familiebedrijf deed omvallen. Dat wij Walter Arijs en enkele van zijn medewerkers aan boord houden, zegt alles over ons grote vertrouwen. We hopen natuurlijk dat er geen herhaling komt van de lockdown. Maar we geloven in dit bedrijf in alle omstandigheden. Wij geloven dat de integratie binnen onze groep de kostenkant al sterk kan reduceren, bijvoorbeeld voor transport, wat het bedrijf weerbaarder maakt voor tegenslag. We zien natuurlijk ook potentieel voor groei door onze bestaande horecaklanten.”

Ervaring

De tweede partner in het project is Axel Verberckmoes. Hij was zaakvoerder van de gelijknamige rokerij vishandel in Mechelen, die in 2002 werd verkocht. Vanaf 2007 was hij actief met een vishandel in Riemst. In 2011 nam hij vishandel Vandermaesen in Limburg over. Verberckmoes, wil net als zijn mede-partners enkele nieuwe wegen bewandelen met Arijs. “We geloven ook fel in de particuliere handel”, zeggen de nieuwe eigenaars. “De consument is sterk bezig met voeding en toont groeiende interesse voor professioneel advies en professionele producten.”

Discreet

Over de overname prijs en de derde investeringspartner blijft Agora Culinair discreet. De derde investeerder blijft liever achter de schermen actief. Ook over het exacte aantal medewerkers van het vroegere Arijs dat aan boord kan blijven,  bestaat nog geen duidelijkheid. De overname behelst het gebouw, het handelsfonds en de materiële activa.

Snel heropenen

De winkel in de Atealaan in Herentals heropent normaal gezien alweer op vrijdag (visdag) 10 juli. Op die manier willen de nieuwe eigenaars ook de verenigingen kunnen helpen die in het mosselseizoen vaak mosselsoupers organiseren. “We willen eigenlijk alle vroegere Arijsklanten meteen weer helpen”, besluit Axel Verberckmoes. “Dat is de eerste stap. Wat daarna nog kan volgen, zien we na de herstart wel.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Lichtaart
Antwerpen

Bedenker Paschka is overleden

Vic Van den Putte is overleden. Hij was de uitvinder van de bekende smeerpasta van verse kaas en chocolade, die… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.